Saturday, January 30, 2010

SERIBU UCAPAN BUAT MU ADUKA !

Hina Raja: Penulis blog, Aduka Taruna didakwa
Darwish Zainal
Jan 29, 10
3:42pm

Seorang penulis blog dihadapkan ke Mahkamah Sesyen Seremban hari ini atas tuduhan menghina Almarhum Sultan Johor.

Khairul Nizam Abd Ghani, 29, yang dikenali dengan nama penanya Aduka Taruna, sebelum ini diperintahkan ditahan reman empat hari oleh mahkamah majistret Kota Baharu.
Perintah tahanan reman itu berakhir hari ini…..




INI PULA SEBAHAGIAN ..UCAPAN-UCAPAN YANG GUA KUTIB UNTUK LU KENANG SAMPAI MAMPOS… JUGA UNTUK RENUNGAN ANAK CUCU LU !!

450 Comments

Muhammad Marzuki said...
hai aduka, bertaubat lh kamu pd allah dgn sbnar2 taubat,sungguh dia maha penyayang. mudah2hn, allah s.w.t selamat kn kau dr kesulitan ini kerna taubat yg sbnar2. bertaubat lh..
Monday, January 25, 2010 12:51:00 AM GMT+08:00

::alifdalmim:: said...
tu la bertindak tak berfikir..even sesiapa pun mesti sakit hati dgn cara bahsa ko tu..almarhum Sultan da mangkat..mcmna ko nk minta maaf kt dia?ini dosa manusia dgn manusia..
Monday, January 25, 2010 12:54:00 AM GMT+08:00

Ebby Efrizal said...

sebenarnya apa yg berlaku memang x sepatutnya berlaku dr awal...kan lebih elok posting blog yg mengatakan takziah....menggalakanan rakyat baca al-quran bagi disedekhakan kpd Al-marhum..anda berpijak atas bumi mengatakan anda refromis PAS, tp anda memalukan PAS....islam melarang penghinaan bg yg telah tiada...sy nasihatkan anda dtg ke johor dan masuk sekolah agama kami dari darjah 1 hingga darjah khas... belajar agama ea..then baru gelar diri anda org PAS.. sebenarnya anda menunjukkan diri anda sgtlah tidak berilmu dan biadab...Nabu Muhamad Sendiri walau dicerca , dibaling batu tidak pernah mencaci mcm anda...fikirlah sewarasanya...anda menimbulkan hal ini di khalayak ini adalah mendtgkan byk keburukan berbanding kebaikan...tidak kira anda siapa namun apa yg anda lakukan amatlah tidak benar...apa ygberlaku biarlah antara Al-marhum dan Allah...malah anda juga belum tentu lebih baik dr yg anda caci..sedangkan kita sudah tentunya tidak maksum.
Monday, January 25, 2010 12:59:00 AM GMT+08:00

Frodo Baggins said...
>>____<<>>___<<


jebat tgh meroyan uooollls!!

huakakkaka
Monday, January 25, 2010 1:12:00 AM GMT+08:00

nua said...
abih la ko.. x tdo malam la.. 2 la pasal suka menyebuk.. bukan leh kaya pn.. nak kata leh masuk syurga pn x gak.. ape la yg ko dpt?? dapat serabut kepala hahaha
Monday, January 25, 2010 1:15:00 AM GMT+08:00

nua said...
abih la ko.. x tdo malam la.. 2 la pasal suka menyebuk.. bukan leh kaya pn.. nak kata leh masuk syurga pn x gak.. ape la yg ko dpt?? dapat serabut kepala hahaha
Monday, January 25, 2010 1:15:00 AM GMT+08:00
cengal_kayu said...
Sila baca BH online..berita terkini..

Siaplah..

Akta Hasutan akan jawab loyar buruk mereka..

tidoq xlenaa laa.....biadab sgt..
Monday, January 25, 2010 1:22:00 AM GMT+08:00

Frodo Baggins said...
Pasukan khas siasat blog hina Almarhum Sultan Iskandar

JOHOR BAHRU: Polis menubuhkan satu pasukan khas bagi menyiasat blog yang dikatakan menghina Almarhum Sultan Iskandar ibni Almarhum Sultan Ismail, yang mangkat kelmarin.

Ketua Polis Johor, Datuk Mohd Mokhtar Mohd Shariff, berkata sebanyak 25 laporan polis diterima daripada pelbagai pihak di seluruh negeri ini yang dukacita terhadap penulisan blog http://adukataruna.blogspot.com itu.

"Kita akan cari dan heret mereka ke mahkamah," katanya sambil menegaskan kesalahan itu adalah sangat serius dan tidak dapat dimaafkan.

Mohd Mokhtar berkata, kes itu disiasat mengikut Akta Komunikasi dan Multimedia serta Akta Hasutan 1948.
Monday, January 25, 2010 1:23:00 AM GMT+08:00

Lukman said...

AkuJutawanPaypal
http://goonline.ws/jutawanpaypal/daftar.html
Download e-book Aku Jutawan Paypal PERCUMA Sekarang Untuk Masa Yang Terhad Sahaja...
Monday, January 25, 2010 1:27:00 AM GMT+08:00

naser said...
biar pandai.
tapi jangan memandai-mandai.

mana pegi akal yg Allah dianugerahkan kat lu?
iblis bernama apa yg meresap kat dalam jiwa lu ni?
bayangkan org yg lu angkat selama ni org duk ckp camtu..apa lu rasa?
Monday, January 25, 2010 1:28:00 AM GMT+08:00
shark said...
dah terlambatlah adukataruna.. dah buat repot polis pun.. tunggu jerk ler polis datang umah ko tu.. padan muka ar bro.. nasib ko same jerk nnt macam budak kat fb tu..
Monday, January 25, 2010 1:30:00 AM GMT+08:00

cengal_kayu said...
yaaa..PERCUMA tidoq dilokap..

bkn susah nk trace..bnda digital..lg byk kelemahan..IP, DNS,MAC, PhyAd..

tk hormat lngsung kesedihan manusia lain..
Monday, January 25, 2010 1:33:00 AM GMT+08:00

jelodong said...

permohonan maaf yang penuh kepura-puraan..org2 mcm ko ni cume tau bermain kate..konon nye korang ni handal dan paham segale2nye..perbutan bloggers mcm ko x ubah sperti anjing,silap..x de makhluk tuhan yang sehina macam ko la..ape yg korang buat x lebih dari mencetus huru hare..
Monday, January 25, 2010 1:40:00 AM GMT+08:00


mohd shazwan nabil said...
hahahaha...dah masuk berita harian pon.dah jadi kes polis dah pon kes ni.abes la..rasakan atas kebiadaban bahasa..lenkali kalau rasa melayu, pandai2 la jaga bahasa.anda tu diperhatikan.lain la blog cam aku.takdak sape nak baca.

http://www.bharian.com.my/Current_News/BH/Sunday/Mutakhir/20100124230121/Article/index_html
Monday, January 25, 2010 1:42:00 AM GMT+08:00

cengal_kayu said...
Aku cukup tkpaham org politik bendera hijau ni..

akal mereka pendek..
mereka amat taksub pada parti..
melebihi segala yang dilangit dan bumi..

Parti mana yang menang PR, Sultan dan Raja yang sama tetap kita bernaung..mereka tidak menentang..
kalau mereka silap pn nasihati mereka..bukan hina atau cerca..mereka jua manusia..
mereka pelindung kita..pelindung Agama, Bangsa, Tanah Air tercinta..tiada mereka Raja dan Sultan Melayu..tiadalah Persekutuan Tanah Melayu yang membentuk Malaysia skrg ni..


waktu perlukan mereka bkn main memorandum sana sini..perhimpunan BERSIH konon..kuning ampu!!

Sedarlah wahai manusia-manusia angkuhhh..baru beberapa hari Tuhan berikan celik mata tengok dunia..dah berlagak sombongg..!!

geram akuu!!!
Monday, January 25, 2010 1:59:00 AM GMT+08:00

ieda said...

JebatModen says
Sunday, January 24, 2010 1:33:00 AM GMT+08:00

Frodo Baggins said...

Jebatkuno~

"Dah mampos buat cara mampos la. Boleh plak simpan mayat nak tunggu Datuk Bendahara balik dari shopping. Boleh meeting isytihar sedang terlentang. Pada hal dah mampos pagi tadi. Pergi mampos sama lu. Bodoh punya kerajaan spesis stupid."

-xder sebut sulta johor??
##################

jebatmoden... dari kau bekap kawan kau si penderhaka tu kat sini baik kau sediakan duit nak bayar jaminan mamat tu 2 3 ari lagi.. sebab tak lama lagi tangan mamat tu nak kena gari.. kau kan kawan dia..sim[pan la duit tu utk bekap dia nanti..
Monday, January 25, 2010 1:59:00 AM GMT+08:00
cengal_kayu said...
Astaghfirullahaldzim..ya Allah..

Inikah ayat asalnya..
Jahatnya manusia yang menulis kata2 ini..

sedihnya aku..

Aku mintak sangat POLIS dedahkan wajah penyangak dan pembelot jahanam ini...
Monday, January 25, 2010 2:03:00 AM GMT+08:00
anwarz said...
Padan muka kau. Mulut celupar. Orang bagi kebebasan bersuara, kau salah gunakan. Maki hamun jadi amalan. Ini yang di katakan Pakatan Rakyat?? Biadap sungguh Melayu tak sedar diri.
Monday, January 25, 2010 2:04:00 AM GMT+08:00

Frodo Baggins said...

cengal kayu ...

ko tak baca lagi ker?
aku masuk baca entry tu .. baru setakat 10 komen kalaux silap.
bila dah ada kuar pasal ni kat blog
baru naik hit blog ni ... komen pun sampai beratus gak b4 aduka yg tgh berduka ni delete post tu ...


itulah ayat asalnya.

sadis!!
Monday, January 25, 2010 2:08:00 AM GMT+08:00
Monday, January 25, 2010 2:14:00 AM GMT+08:00

cengal_kayu said...
Bro Frodo..

Thanks byk2 bro..sbb tnjukkn bukti jahat nih..
aku cuma smpt tgk berita TV tadi, BH Online je..aku ingt sikit2 je ayat hina dia..rupanya gamaknya seorang rakyat Malaysia apatah lg jika Islam Melayu..

kalau polis kasi chance aku nk ludah mamat nih!! keparat punya manusia!!
Monday, January 25, 2010 2:15:00 AM GMT+08:00
Comment deleted
This post has been removed by the author.
Monday, January 25, 2010 2:19:00 AM GMT+08:00

$h@z-1 said...
kepada semua komen-komen,aku sebagai anak jati johor bangga dengan kamu semua..terima kasih di atas keprihatinan anda semua..kita mesti lindungi kehormatan negeri JOHOR DARUL TAKZIM...
Monday, January 25, 2010 2:25:00 AM GMT+08:00
Jalil said...
lu siap sedia bro meriam 77 biji dpn rumah lu..hahahaha..HIDUP TSN!!! DAULAT TUANKU!!!
Monday, January 25, 2010 2:35:00 AM GMT+08:00


BoTak said..

ko tu agak2 la nak cakap pun... bukan keputusan kerajaan nak simpan jenazah almarhum sultan...

jangan ko nak guna sume benda untuk capai matlamat ko tu...

aku rasa elok ko tggu je apa tindakan terhadap ko.. bukan nak takut2kan tapi kemungkinan tu ada..
Monday, January 25, 2010 2:43:00 AM GMT+08:00



Safarizul Azhar said...
Shut up you stupid moron, you talk too much. Dont waste your time to apologize. Now you are fucking scared? Its not easy to say sorry. if it easy, murderer also can do that, idiot! Please take action to this moron.

Johorean
Monday, January 25, 2010 3:15:00 AM GMT+08:00
cengal_kayu said...
rentetan dari peristiwa jahat ini..

buat rakyat Johor..

jangan benarkan bumi JOHOR diperintah oleh PAS dn konco2nya PKR DAP..kami dh merasai keperitannya..

kalau kamu tidak percaya..lihatlah Perak..si Nizar..Ketua Penderhaka Melayu pd Sultan..aksinya seperti tiada pendidikan..sombong dan angkuhnya mengalahkan Sultan..
beria2 menukar Camry..utk kepuasan nafsunya..

Kalau tidak percaya lagi lihatlah Selangor..si Khalid penghina Islam..Hassan Ali cuba bela Islam dihukum tatatertib pula..inilah boneka..Khalid Ibrahim..

Masih tidak percaya..lihatlah Kelantan..rasuah, kronisme ditutp dengan jubah dan serban..negeri dikeluargakan..rakyat dimiskinkan..agama dijadikan topeng serangan..

kalau masih tidak mahu percaya juga tunggulah lagi seterusnya..

Jika mereka terus memerintah..

kucar kacirlah negeri..
Melayu diperlekeh, Raja dihina, Mufti dikeji, Polis dimaki, Islam hnya hiasan..ceramah maki hamun sepanjang zaman.
tiada siapa dimuliakn kecuali Nik Aziz..dan partinya.

wahai bangsaku seagama Islam..BERSATULAH KEMBALI..INILAH HASILNYA AKIBAT PERPECAHAN...
Monday, January 25, 2010 3:27:00 AM GMT+08:00


mangsa_kebakaran said...
tak kiralah kau nak tunjuk handal belah mana pun .. orang dah mula cari nko .. nasib la .. bersedia aje la..

cakap banyak pun tak guna ..
Monday, January 25, 2010 3:31:00 AM GMT+08:00

kerabatchieko owner_ said...
sila-sila la makan puas-puas dulu sebelum black maria datang parking depan umah..hahaha..bukan susah nak cari ko..


Dah mampos buat cara mampos la. Boleh plak simpan mayat nak tunggu Datuk Bendahara balik dari shopping. Boleh meeting isytihar sedang terlentang. Pada hal dah mampos pagi tadi. Pergi mampos sama lu. Bodoh punya kerajaan spesis stupid.

bagi pemikiran orang normal, memang ko x elok cakap mcm tu. lagi2 tentang sultan. walaupun aku bukan rakyat johor. tapi setahu aku sultan johor tu antara sultan terbaik kat negara ni. anyone?

so aku rasa post ko pasal kemangkatan tu memang menempah bilik lokap la bro. wait n see ..
sebelum buat sesuatu, fikir masak-masak dulu. jangan ingat semua tu x da orang pandang.

Atau pun ko guna entri tu untuk bagi naik melambung trafik blog ko ni?hahaha..nice.. nantik dengan polis trafik lagi datang masuk tolong cari ko ok?anyone?

orang cakap salah mak n ayah ko. tapi aku rasa derang x bersalah, mungkin derang da didik ko dengan cara yang betul, tapi ko x guna pemikiran ko tu dengan sebaik nye, sebab ko tu da besar, pandai berfikir mana baik mana buruk..
(kalau budak kecik ada ke tulis blog gua2 n join politik) anyone?

hidup kita ni untuk beramal, bukan untuk menjatuh kan n memburuk kan orang lain.

x guna la ko berdoa 5kali sehari time semayang sesungguh nya solat ku hidup ku mati ku kerana Allah s.w.t
wallahulam.
Monday, January 25, 2010 3:35:00 AM GMT+08:00

cengal_kayu said...
nk tegur PAS totok?? 19tahun makankedarah balak..sapu projek utk anak menantu..sape brani tegur..
maksum la katakan..
Monday, January 25, 2010 3:42:00 AM GMT+08:00

cengal_kayu said...
aku ckp kt korang lah..org PAS ni klu masjid kena roboh pn die xkisah sgt..tp klu markas PAS kena sentuh je..mau merusuh satu negara..

ala tgk je pak aji yg baring atas jalan hrtu.. hal ape?

sbb tu hal kalimah Allah diorang pusing hujah..dan halalkan..

MUNAFIK!
Monday, January 25, 2010 3:46:00 AM GMT+08:00

karqunkotakinabalu said...
kesian lak kat mamat ni..

bro, aku syor ko taubat & mohon pada Allah S.W.T keampunan. dan mohon di bantu jumpa jalan keluar drpd masalah ni.

tu jalan yang terbaik.

bagi saya, Allahyarham Sultan Johor ni adalah daripada keturunan orang yang baik-baik. semasa hidupnya Allahyarham, beliau ada menyumbang dana untuk mejayakan ijtimak tabligh malaysia tahun 2009 yang lalu. semoga Allah S.W.T senentiasa mencurahkan rahmatNYA keaatas roh Allahyarham.

nabi S.A.W, menyaran kan kita agar mendoakan dan menceritakan perkara yang baik-baik kepada mereka yang telah kerahmatullah.

harap bro bertaubat, memohon ampun kepada Allah S.W.T serta memohon maaf kepada kerabat & keluarga Allahyarham..

Wassalam
Monday, January 25, 2010 3:49:00 AM GMT+08:00

ENmnaaimf said...
yeay2 padan muke lu..
lu sendiri mau igt la.
jgn igt lu blogger lu bagus sgt.
otak ada x pakai..
publibsiti murahan la lu...

apa2 pon tahniah wa ckp sm lu..
hrp2 lu idup lm lg..
hee
Monday, January 25, 2010 4:08:00 AM GMT+08:00
cengal_kayu said...
umur mentah..bru kenal dunia setahun dua dh berlagak..lupa diri asal usul..

xpasal2 pegi hina Almarhum Tuanku..ape sebab ha?? hati busukkk!!!
Monday, January 25, 2010 4:19:00 AM GMT+08:00


guardtnb said...

Inilah bahananya bila panjat tinggi sangat... Jatuhnya sakit sangat.
Monday, January 25, 2010 4:20:00 AM GMT+08:00
aduh aku tak tau nk g mana said...
kepada jebat moden, adalah lebih baik kau aje yang jadi peguambela kepada AT yang malang tuh.. coz x de peguam lain yg berani pegang kes nie... berat2... aku pun x tau nak cakap ape cuma pesanan buat AT supaya bersabar dan banyak beramal apabila dh kat dalam penjara.. harap kena penjara kat johor.. koz banduan tu pun setia kat sultan mereka.. pastinya kau akan dilayan macam..... (lu pikir lah sendiri) baik lu blah dr negara malaysia, jgn jd rakyat malaysia.. AKU SEORANG RAKYAT JOHOR YANG MENGASIHI SULTAN KERANA SULTAN MENGASIHI KAMI RAKYATNYA....
Monday, January 25, 2010 5:01:00 AM GMT+08:00

aduh aku tak tau nk g mana said...

kepada jebat moden, adalah lebih baik kau aje yang jadi peguambela kepada AT yang malang tuh.. coz x de peguam lain yg berani pegang kes nie... berat2... aku pun x tau nak cakap ape cuma pesanan buat AT supaya bersabar dan banyak beramal apabila dh kat dalam penjara.. harap kena penjara kat johor.. koz banduan tu pun setia kat sultan mereka.. pastinya kau akan dilayan macam..... (lu pikir lah sendiri) baik lu blah dr negara malaysia, jgn jd rakyat malaysia.. AKU SEORANG RAKYAT JOHOR YANG MENGASIHI SULTAN KERANA SULTAN MENGASIHI KAMI RAKYATNYA....
Monday, January 25, 2010 5:01:00 AM GMT+08:00


Aku,Pasbuih Dan Siamang said...

lu silap orang beb !!

lu ingat..lu punya maaf laku? sorry beb.Lu bukan terlanjur dengan puak-puak dalam part kapiaq harbi serupa lu.

Tapi lu terlajak dengan Raja? sapa lu..!!

lu mau sedar beb..lu punya lidah sial !!

mampos lu lah Beb !! dari terus merosak bangsa!

gua doa lu cepat ke lubang isa...biar lu merasa sialnya lidah lu berbicara!!

Rasakan lu beb!! lagi cepat lagi baik beb lu lah perosak bangsa !!
Monday, January 25, 2010 5:05:00 AM GMT+08:00

Komentar :

ada 0 comments ke “SERIBU UCAPAN BUAT MU ADUKA !”

Post a Comment

Pemilik Blog tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang di buat.

Labels

 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

© 2010 Tempe Template. Modified by GMC.

Fresh Template by NdyTeeN.