Saturday, December 12, 2009

PAS HARAMKAN KULIT,TAPI HALALKAN ISINYA...??!!AL-FURQAN ERTINYA PEMISAHAN DIATARA DUA GOLONGAN DAN DUA PUAK.SATU PUAK YANG HAQ/BENAR.[PAS]
MANAKALA YANG SATU PUAK LAGI YANG BATIL/THONGHUT.[DAP]

Maka pada ketika itu golongan yang hendak pada Islam [PAS] dan golongan yang menentang Islam [DAP] itu terasing dan terpisah: Ruj: Syahid membicara Syahid.

[Maka sekarang ini tidak ujud lagi cirri-ciri seperti itu]-UCAPAN ASY-SYAHID IBRAHIM MAHMOOD SEBELUM TERCETUS PERISTIWA MEMALI. Ruj: Syahid membicara Syahid.

Sekarang ini wujud golongan yang masih hendak berdamai dengan musuh-musuh Islam: UCAPAN ASY-SYAHID IBRAHIM MAHMOOD SEBELUM TERCETUS PERISTIWA MEMALI:Ruj: Syahid membicara Syahid.

Siapakah golongan yang dimaksudkan oleh Almarhum Ust Ibrahim Mahmood hari ini?
Adakah orang-orang sedemikian rupa boleh berperang pada jalan Allah?: UCAPAN ASY-SYAHID IBRAHIM MAHMOOD SEBELUM TERCETUS PERISTIWA MEMALI:Ruj: Syahid membicara Syahid.

Siapakah orang-orang yang sedemikian Rupa itu hari ini? UMNO,DAP,PAS atau PKR?
Sudah sah dan diakui oleh Almarhum Ust Ibrahim Libya. Bahawa orang-orang seperti ini [PAS ]hari ini bukanlah terdiri dari orang-orang yang mampu menakhodai Islam.Lihat bertapa Thoghutnya puak-puak kapiaq harbi hari ini.

RASULULLAH SAW MENGAJAR DAN MENANAMKAN PENGAJARAN ALLAH SWT MELALUI FIRMAN.

ERTINYA: Dan sesungguhnya kami membangkitkan bagi setiap ummat manusia seorang Rasul yang menyeru supaya menyembahlah kamu kepada Allah dan menjauhkan diri daripada Thaghut.[An-Nahl36] Ruj: Syahid membicara Syahid.

Seperti Firman Allah:

“DAN INGATLAH KETIKA KAMI BERKATA KEPADA MALAIKAT:”SUJUDLAH BAGI ADAM” MAKA MEREKA SEMUA SUJUD KECUALI IBLIS YANG ENGAN DAN BERBESAR DIRI KERANA ITULAH MEREKA DARI KALANGAN GOLONGAN KAPIAQ”- Al- Baqarah ayat 34.[Ini juga suatu bentuk fahaman assobiyyah atau Nasionalisme[unsuriyah]

Hari ini PAS melalui Perlembagaannya Perkara (7):

Diubah kepada mempertahankan bahasa Malaysia sebagai bahasa rasmi negara yang tunggal dalam amalannya,.

Pas mengGUGUR kan perkataan kebangsaan kerana kebangsaan bermakna assabiyyah /unsuriyyah/thaghut/kapiaq .

Perkara (8):

Diubah Perkara 7 MENJADI… memperjuangkan “kebudayaan “negara berasaskan nilai-nilai yang tidak bercanggah dengan ajaran-ajaran Islam .

DIGANTIKAN kepada memperjuangkan wujudnya kebudayaan kebangsaan[KEBUDAYAAN ASSOBIYYAH/KEBUDAYAAN KAPIAQ] yang berteraskan kebudayaan Melayu yang tidak berlawanan dengan ajaran Islam.

[Mungkin kebudayaan assobiyyah/unsuriyyah tersebut seperti amalan yang pernah pemimpin PAS dan PKR lakukan dalam Upacara pengkebumian mendiang Teoh Beng Hock dulu….mungkin saja.. agak GMC, yang dimaksudkan dengan kebudayaan kebangsaan itu oleh PAS!! Atau budaya kapiaq !

Hari ini PAS menentang/membuang Fahaman kebangsaan@ assobiyyah/unsuriyah …
DAN PAS gantikan dengan “Kebudayaan kebangsaan/ assobiyyah/Kebudayaan kapiaq” yang tidak berlawanan dengan ajaran Islam. JIKA “tanpa dengan niat...!!! Fatwa Mursyidul am PAS !!

Hari ini PAS memperjuangkan Islam dan menolak fahaman assobiyyah/unsuriyyah yang diamalkan oleh umno sekali gus menafikan “Hak Keistimewaaan orang Melayu” lagi.

PAS gantikan dengan memperjuangkan “hak dan kepentingan umat Islam” di negara ini
tanpa mengabaikan tanggungjawab melaksanakan keadilan terhadap seluruh rakyat Malaysia dan tanggung jawab mewujudkan keharmonian antara kaum di dalam negara ini…

Tetapi masih halal bersama”Puak-puak/golongan Kapiaq Harbi memerintah Negeri” Hukumnya... halal pula?

TETAPI SEDAR KAH KITA????!!! Putar belit pemimpin PAS melalui perlembagaan yang diubah/ganti ini?

PAS “TIDAK” menolak kerjasama dengan golongan/orang-orang kafir yang menentang Islam iaitu DAP. Hari ini PAS hanya menentang fahaman kapiaq????!!!!?

Seperti yang diMAKSUDKAN oleh Almarhum Ust Ibrahim Libya:

“Hari ini masih ujud golongan yang masih lagi hendak berdamai dengan musuh Islam” !!!
Adakah orang-orang sedemikian “RUPA” yang masih memilih kapiaq harbi “mampu”berperang pada jalan Allah swt? ATAU boleh “Mati Syahid”????

PAS menolak dan menentang sekeras-kerasnya “fahaman “Unsuriyyah/assobiyyah “yang sudah sah “KAPIAQ” itu.

Tetapi PAS mengambil orang kapiaq sebagai sekutu mereka ,untuk menegak hukum Allah?
Hari ini PAS seolah-olah menolak kari/kuah “bak” kerana sah hukumnya HARAM.

Tetapi PAS menghalalkan daging “bak” untuk dibaham/makan???!!PAS tidak menolak kedua-duanya sebagai suatu yang “HARAM/KAPIAQ” dari segi hukum!

Semua putaq belit tersebut.... demi Politik"DAJJAL" mereka!!

Pas hanya menentang fahaman TETAPI tidak menolak hubungan dengan kapiaq harbi….

Inilah Putaq belit dan tipu daya PAS mempersenda hukum Allah swt disini…….

"Orang-orang Islam yang berkongsi dengan orang-orang kafir untuk memerintah negara, menjadi kafir atau haram" - Hukum Dewan Ulama PAS Kelantan, Ogos 1963.

Hari ini PAS menolak Kebangsaan memilih [DAP] dan perjuangan “Sosialis “ yang dibawa oleh Chin Peng:

“Kami mencita-citakan satu masyarakat di mana setiap manusia menikmati sama rata dan kehormatan diri”-Chin Peng.

Inikah Perjuangan PAS yang selama ini berkokok/menyalak untuk menentang fahaman Unsuriyyah/Assobiyyah/kebangsaan/kapiaq salama 4/5 puluh tahun hingga ke hari ini?…

Tiba-tiba hari ini PAS menolak fahaman kapiq tetapi halal memilih kapiaq harbi DAP menjadi sekutu mereka memerintah negeri…???

Inilah “PUTAR BELIT PAS” menipu bangsa dengan memperalatkan Agama yang begitu licik disebalik serban dan jubah mereka.

Semuanya ini gara-gara PAS yang didalangi oleh al-kahfi mereka Anwar Al--Juburi kata Mat Sabu dulu !!

Hari ini Mat sabu juga tergolong dalam puak-puak kapiaq harbi kerana berkerjasama dengan DAP!! waalhualam...mengikut Fatwa Dewan Ulama mereka dulu!!

Mat Sabu kena Rujuk dengan Ust Gobala yang pernah "melaknatullah" Pak Lah Badawi satu ketika dulu...yang diikuti laungan takbir oleh puak-puak PAS!!!

Komentar :

ada 1
CITY said...
pada hari 

1O THUMBS UP..TQ USTAZ GMC

Post a Comment

Pemilik Blog tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang di buat.

Labels

 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

© 2010 Tempe Template. Modified by GMC.

Fresh Template by NdyTeeN.