Tuesday, February 15, 2011

BIAQ BETOI MANIAM ?? kah..kah..kahhh


4000 orang india tak dak pengenalan diri..???

Bila depa mai sini..???

Kah..kah..kah…

Itu pun jangan..!!!tuntut itu.. ini.. belarak sana sini…

Tiba-tiba dengar 4000 india tak dak pengenalan diri…?

Lu bikin apa Maniam??…

Sampai diorang jadi macam ni..??

Kah..kah..kahhh

4,000 masyarakat India tiada dokumen pengenalan diri

15/02/2011 3:42pm

PUTRAJAYA 15 Feb. - Anggaran 4,000 masyarakat India tempatan dikenal pasti tidak mempunyai dokumen pengenalan diri, kata Menteri Sumber Manusia Datuk Dr. S. Subramaniam.

[Read More]

Komentar :

ada 11 comments ke “BIAQ BETOI MANIAM ?? kah..kah..kahhh”
Anonymous said...
pada hari 

Jangan2 mrk tu dtg diseludup dr India kot.Skrg ni org buat mcm2 nak dpt taraf kewargenegaraan. Dato' Hisham tgk betui2 dakwaan Maniam ni.

sgray said...
pada hari 

Ada betuii kahh..ATAU pejuang LTTE yang melarikan diri dari Sri Langka...kuncu2 yang terlibat dengan Hindraf yang diharamkan tu.

Anonymous said...
pada hari 

yang dok kerja kat restoran mamak,kedai gunting..dan lain2 lagi...
mereka ini dibawa masuk olih puak2 keling sejak lama.
kulit sama hitam...cakap pun dalam bahasa yang sama...
sekarang keling ini mula meminta untuk menjadi rakyat malaysia...
inilah mainan politik kaum pendatang..
selepas ini MCA/GERAKAN pula kata 10000 kaum kominis tidak punyai kad pengenalan dan mohon KDN bagi MYKAD....
menteri KDN pula jenis melayu bacul.
tengok saja sekarang...pendatang generasi baru kominis ini berniaga dipasar2 malam diseluruh malaysia.
pihak PBT yang dikuasai pakatan telah mengeluarkan lesen khas untuk mereka.
jika kurang percaya...selidik dan lihat sendiri dipasar2 malam...jalan pasar pudu setiap hari.
berckap dalam bahasa kominis,rupa dan kulit sama seperti kominis malaysia...tapi mereka semua dari negara kominis.
penguatkuasa imigeresen,polis,PBT..semua kerja sikit bising lebih...
orang politik puak pakatan pula jadi pelindung.
polis tangkap mereka kata polis kejam...bila polis biarkan...mereka tuduh polis rasuah.

Anonymous said...
pada hari 

Merasakan ini peluang keemasan yang bakal diambil diaorang untuk mendapatkan IC bagi pendatang haram India dan Cina. Ya Allah. Harap-harap pihak yang berkenaan akan bertindak bijak dan tidak sewenang-wenangnya memberi kewarganegaraan pada mereka ini. Saya boleh merasakan something very fishy. Mereka hendak menambahkan bilangan kaum mereka di negara ini bagi mengatasi orang Melayu. Ya Allah, lindungilah negara ini dari ditenggelami oleh kedua-dua jenis warga dari kedua-dua negara ini (India dan Cina). Bilangan orang Melayu dah tak boleh meningkat lagi, tapi bagi kedua-dua kaum ini, berbilion-bilion lagi boleh datang dari kedua-dua negara besar itu. Seramnya.

Aku,Pasbuih Dan Siamang said...
pada hari 

...........Pelik....cukup Pelik sejak merdeka masih ketinggalan 4000 pengenalan diri mereka...sapa sebenarnya keling2 ni..entah2 ulama PAS wa mau garu pun belum ada pengenalan diri..kah..kah..kahhh

Mohd said...
pada hari 

Elok KDN dan Immigration buat operasi bersama polis utk menentukan orang2 India di Malaysia ini ada Kad Pengenalan.
Pastikan kad2 pengenalan yg dilaporkan hilang dibatalkan dgn segera no. sirinya dan semak dgn no2 siri kad2 pengenalan yg disyaki.
Sekarang ini banyak sangat orang2 Indon yg mengguna kad pengenalan orang Melayu yg hilang/dicuri/dibeli. Serupa juga ramai mungkin orang2 dari India yg menggunakan kad2 pengenalan orang India yg hilang/dicuri/dibeli. Serupa jugalah dgn orang2 Cina.
Harap Kerajaan ambillah tindakan sebelum terlambat!

Anonymous said...
pada hari 

Kita dapat rasa lebih dari 4000 orang yang tak ada kad pengenalan.
Tapi Hisham kena tengk rekod Imigresen baik-baik , yang masuk dan lari dari majikan, lari jadi pendatang, banyak lagi...

Bukan susah nak test depa.. samada depa tu warga India mari atau beranak sini !!!

Anonymous said...
pada hari 

patutnya, depa ni kalau nk jd warganegara malaysia... kena test sejarah dulu. kalau sejarah malaysia dorang failed, anta je balik negara asal atau negara asal tok nenek depa. alang2 nk implement sejarah kat skolah tu, baik implement kat org yg beria nk jd warganegara ni. sejarah malaysia x susah pun, cuma org x sedar diri je rs sejarah menyusahkan. btw, 4K bkn skit tu... xkan la kat ladang2 tu xde org cerdik pandai nk tlg kalau ada kwn2 beranak. xkan dok dlm ladang, jd mcm 'enau dlm belukar' lak kot???

Anonymous said...
pada hari 

kERAJAAN TIDAK BOLEH PANDANG SEBELAH MATA KES 4000 ORG INDIA YG TDK ADA PENGENALAN DIRI.TAK CUKUP LAGI KA..INDON2 YG BERSEPAH2 MENJADI WARGA NEGARA MALAYSIA.GOMBAK,CHOW KIT ROAD PI TOLONG KIRA TENGOK BERAPA EKOR ORG MELAYU BERNIAGA? SELEBIHNYA SEMUA INDON2 YANG DOK JUAL JAMU DIGERAI2.DI CHOW KIT ROAD SUDAH JADI KAMPUNG HALAMAN PUAK2 INDON...PI KIRA TENGOK BERAPA EKOR MELAYU YG ADA????

HARI INI MANA ADA ESTET LAGI...?? MUSTAHIL MSH ADA 4000 ORG YG TAK ADA PENGENALAN NG?? MUSTAHIL !! MUSTAHIL !! MUSTAHIL !!

AnaQarbana said...
pada hari 

memang tak masuk dik akal sampai 4 ribu tak ada kad pengenalan, surat beranak macam mana da ke tidak...patutnya timbul soal surat beranak dulu...umur mereka ni berapa tahun...kalau di 60 tahun ke atas bolehlah kita terima juga...tapi kalau umur bawah 60th. nampak macam tipu je. Jangan-jangan puak-puak ni cakap melayu pun tak boleh...ni kena tengok, kena buat ujian lisan, kena buat ujian bertulis dalam bahasa melayu untuk proses saringan...jangan ambil mudah...Cna tuntut pasai hapus ketuanan melayu dan hapus hak keistimewaan melayu...India tuntut mycard, surat beranak dan wnegara....melayu tawar hak yang ada kepada bukan Melayu....

Aku,Pasbuih Dan Siamang said...
pada hari 

setuju.! pandngan Sdr AnaQarbana.Kalau umur mereka 60 kira confirm le..tu pun tengok pula boleh ke diorang ni berbasa melayu,maniam dalam novel Interlok pun blh. sb time2 tu Estet msh bersepah2 tetapi kalau umur mereka ari ni dlam lengkongan 30/40 kena msk guni hntar india balik le.sb sah itu misti pendatang !! KDN jgn ambik mudah hal ni,kena confirm btl2.

Post a Comment

Pemilik Blog tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang di buat.

Labels

 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

© 2010 Tempe Template. Modified by GMC.

Fresh Template by NdyTeeN.