Wednesday, January 9, 2013

Ulama pinggiran yang terlebih sudu dari "kuah" Kah..kah..kahhhh


Apa masalah..dengan bekas  Mufti perlis ni...!!!

Tiba-tiba naik angin....

Kah..kah..kah..
kah..kah..kah..
kah...kah...kahh

..sini..



Bukan kah ketua Ulama PAS Harun Taib  sendiri dah jawab..apakah rendah kah ilmu ketua ulama PAS itu serendah ilmu ulama Ilmu dalam UMNO?.

"Bukan Islam tak boleh guna (kalimah Allah) sebab mereka tak percaya kepada Allah" 

[ Ketua Dewan Ulama PAS, Datuk Harun Taib]

Dan Selangor juga sudah akur dengan titah Sultan "kalimah Allah yang merupakan kalimah suci khusus bagi umat Islam tidak boleh sama sekali digunakan di negeri Selangor oleh mana-mana agama bukan Islam."

Muktamad !!

Mengapa masih nak menunjuk jaguh diluar gelangang???

Mengapa rumah dah siap.... pahat "buruk" masih berbunyi..??

kah..kah..kahh
kah..kah..kah...
kah...kah..kah..

Mungkin di sini dapat menjelaskan siapa dan apa peranan  ulama pinggiran "Politik Longkang" !!!

Komentar :

ada 2 comments ke “Ulama pinggiran yang terlebih sudu dari "kuah" Kah..kah..kahhhh”
MELAYUJATI said...
pada hari 

Cibai sungguh ulama ulama yang bijak bermain kata kata yang berselindung maksud umpama ada udang sebalik batu ni, maksud dilipat tafsiran bersirat menjadi ucapan ulama ulama yang bermain main dengan hukum mengikut selera semasa bukan selera keredhaan Allah. Berkatalah dengan kebenaran yang nyata semoga rakyat jelata faham dan tidak terpinga-pinga, jadilah berani berbual kata kata hakikat yang benar walaupun jiwa dibakar dan disebat.

Aku,Pasbuih Dan Siamang said...
pada hari 

ulama spesis ini "ulama wresling"....kah..kah..kah...mengeliru dan menyesatkan!! Dr Maza ni teringin nak jadi YB itu je..cuma belum sampai tawaran yg memuaskan...tgh demand le ni!!

Post a Comment

Pemilik Blog tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang di buat.

Labels

 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

© 2010 Tempe Template. Modified by GMC.

Fresh Template by NdyTeeN.