Friday, May 10, 2013

Malaysia Azan Subuh jadi penyelamat….Singapura Azan ganggu jiran tidur !! kah..kah..kah..kahh


Malaysia –

“Azan Subuh menyelamatkan empat beradik daripada rentung selepas abang mereka yang bangun daripada tidur untuk menunaikan solat melihat api membakar dinding bilik tidur rumah mereka di Kampung Laloh, dekat sini,lalu menjerit menyuruh semua adiknya keluar dari rumah, semalam”

[Clik]

tu...pun jangan!! ada yang masih  junjung jilat  DAP lagi..!!




Singapura kalau Azan kuat...ganggu jiran tidur !!


“….kita nak azan kuat katanya tak boleh ganggu orang tidur”

“.....harga kereta Singapura boleh beli 3 buah kereta di Malaysia..”

“.....di Singapura pergi wad kecemasan jumpa  doctor je 100 dollar tu belum ubat lagi..”

“.....kalau pandu di Singapura satu hari puluhan dollar..”

“….sampaikan masjid pun dibina dengan duit  orang islam dengan potong gaji tau..”

Kah..kah..
Kah..kah..kahh
Kah..kah..kah..kah..kah


 

Kita pula di Malaysia.....lain dari yang lain !!!

 

“..kita kat Malaysia Azan pi lah pecah gendang telinga pun tak ada yang melarang..”...kecuali kawasan puak2 yang sokong harbi..!!


“…harga kereta kat Malaysia mahal tapi  penghuni rumah stinggan pun ada 7/8 biji kereta..”


“..di Malaysia pergi wad cemas atau tak cemas…jumpa doctor bayar RM1 ringgit nak beli cawat  bini pun tak cukup punya murah..!! silap-silap free…balik buta macam tu je…”


“..kalau pandu di Malaysia…pandulah  berapa ribu kilometer pun tak ada sapa nak ganggu..asal  sendiri isi minyak..”


“..sampaikan Masjid gomen buat bagi Cuma puak pukimak ni guna untuk politik dajal mereka..bukan tu saja silap2 makan kedarah pun Free  kalau bulan puasa  siap beratur lagi dapat bubur free..!! siap bungkuih bawa balik buat kenduri anak pinak lagi..”

"...di malaysia duit tabung pun puak2 pukimak ni curi..bila sedekah pilih duit besi...itu pun jgn nak tegak itu dan ini last-last join DAP !!


Kah..kah..

Kah..kah..kahh

Kah..kah..kah..kah..kah


Tapi dasar melayu tak sedar diri semua nak free…sampai cawat bini pun nak minta gomen bagi…!!punya haram jadahnya politik pukimak tak sedar kediri…”





Komentar :

ada 3 comments ke “Malaysia Azan Subuh jadi penyelamat….Singapura Azan ganggu jiran tidur !! kah..kah..kah..kahh”
Anonymous said...
pada hari 

Salam, itulah bila kita semakin jauh dr bersyukur takut Allah terbalikkan jd mcm Singapura. Tu gmbr di atas letak gambar Masjid Shah Alam.. tp org Shah Alam lngsung xmuhsabah masjid besar tu siapa yg bina? siapa yg rancang supaya wujudnya kwasan elit Melayu.. tp akhirnya balasan buat UMNO? sedih inilah yg melanda umat akhir zaman.. PENYAKIT WAHHAN!

Anonymous said...
pada hari 

KOKS = Kick Out Kit Sial

Anonymous said...
pada hari 

Bodoh.mana ada umno buat masjid.itu duit negara malaysia yg buat.tak kira kerajaan mana yang memimpin negara.mrklah yang akan bina masjid dgn duit dari kantong negara atau negeri.

Post a Comment

Pemilik Blog tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang di buat.

Labels

 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

© 2010 Tempe Template. Modified by GMC.

Fresh Template by NdyTeeN.