Wednesday, March 17, 2010

”Nasi Terbakar” belum pernah belaku lagi…!!!


"Beras Terbakar". dikata beras terbakar itu ialah di Kampong Raja, Mukim Padang Matsirat Langkawi. Luas kawasan beras terbakar itu kira-kira tiga puluh kaki persegi.

Tertanam dalam tanah lebih tiga kaki. Apabila hujan lebat beras itu timbul.Hitam seolah-olah kesan terbakar….itu kisah dipulau Lagenda tersebut yang masih kekal menggunakan perlembagaan penjajah ,peraturan kafir, dan peraturan jahiliyyah …tuak dan arak masih bertabur seperti sampahnya juga walaupun sudah bertukar ke Dinasty DAP


“Nasi Terbakar” jika nasi menjadi bubur itu perkara biasa…tapi setelah Ust Ahmad Awang menganjurkan 7 hari solat hajat..Nasi kian terbakar..ayam dan itik tidak mampu menjamah lagi..

Apakah ini satu petunjuk Allah swt yang kian hampir….memusnahkan politik sekutu kapiaq harbi yang membelakangi Hukum Allah ta’ala demi undi kapiaq harbi… sanggup bersolat hajat semata-mata lompat parti !!

Apakah melompat parti lebih besar dosanya dari menolak hukum allah ta’ala..

”Nasi Terbakar” belum pernah belaku lagi…!!!“Sorry la,” katanya sambil menambah nasi bukan jadi bubur tetapi nasi dah rentung, ayam tak patuk, itik tak sudu.”- Mohsin

“…….kalau nasi setakat jadi bubur, boleh lagi makan tetapi kalau dah rentung, ayam dan itik pun tak mahu makan”- Mohsin mangsa solat hajat“Mengenai solat hajat Ahmad Awang yang mahu Allah membelas perbuatannya keluar parti, Mohsin berkata, beliau ada mendengar soalan itu diajukan pada seorang penceramah agama dan penceramah itu menjelaskan perbuatan demikian hukumnya haram” Mohsin Fadzli Samsuri

Akhirnya yang haram sudah menjadi halal yang halal sudah bertukar haram….Islam sudah bertukar kapiaq !..Amanat sudah menjadi Dajjal…!!

Bertapa celaru dan haru hijaunya puak-puak sekutu kapiaq harbi hari ini bagai kisah popular “evergreen” ini , tiga orang buta yang cuba mengenali seekor gajah. Si buta yang pertama cuba mengenali gajah dengan memegang belalainya,si buta yang kedua memegang gading untuk tahu bentuk seekor gajah dan si buta ketiga memegang kaki gajah.

Akhir sekali mereka bertelagah dalam mempertahankan pandangan masing-masing tentang rupa sebenar seekor gajah.

Andainya mereka pemimpin yang celik sudah pastinya mereka sedar bertapa daifnya mereka dengan Ilmu yang mereka miliki.


Kerana hari ini yang mendengar penjelasan mereka juga buta seperti mereka….atau terlalu taksup dengan secebis Ilmu pemimpin yang ada berbanding Ilmu allah ta’ala.

Apakah mereka lupa teguran Allah swt pada Musa?

Allahuakbar !mudahnya mereka lupa..demi secebis kuasa yang ada !!

Komentar :

ada 1
YANG GAMBI said...
pada hari 

Salam bro, inilah yg dikatakan apabila manusia telah menyalahgunakan ilmunya..... ulama yg menyalahgunakan ilmu agama untuk kepentingan peribadi.....insyaAllah akan diberi pertunjukNya....

Post a Comment

Pemilik Blog tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang di buat.

Labels

 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

© 2010 Tempe Template. Modified by GMC.

Fresh Template by NdyTeeN.