Thursday, March 11, 2010

FITNAH !! KATA ANWAR...................


VCD: Ia satu fitnah, kata Anwar
http://www.malaysiakini.com

“Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim mendakwa rakaman VCD semasa beliau menjalani hukumannya di penjara Sungai Buluh antara April dan Oktober 2001 adalah satu fitnah.

"Semasa saya di mahkamah (1998) saya boleh jalan, saya boleh bangun. Di mahkamah saya tidak pernah pakai kerusi roda.
"Saya pakai kerusi roda bila jalannya jauh. Doktor melarang saya berjalan lebih daripada sepuluh tapak. Saya boleh berdiri, saya boleh berjalan. Maksimum sepuluh tapak.

"Jadi orang Umno nak buat fitnah, siapa suruh.
Ada pembedahan dilakukan, cukuplah," Anwar….

Itulah gelagat Anwar tidak ada yang tidak fitnah pada pandangannya…tapi pada mata rakyat yang kian terbuka setelah lama buta..kian celik melihat reality lakunannya..

Cuma yang buta masih teraba…raba!!mengiakan autanya!


Hakikatnya hari ini di mata mereka … yang nyata itu fitnah !!…yang auta itu nyata !!inilah bertapa “BUTA”nya hati mereka.

Pada mereka Anwar hari ini adalah Anwar 40 tahun yang lampau….begitu juga dengan perjuangan mereka hari ini bukan lagi perjuangan mereka sebelum ini yang menolak kerjasama kapiaq harbi…mengkapiaq bangsa sebelum ini.


Sekiranya Anwar sanggup menafikan segala gerak dan tingkah lakunya sebelum ini yang dirakam…begitu jugalah denganPAS yang sanggup menafikan Amanat Dajjal mereka hari ini dan menyepak Hukum dan fatwa dari dewan ulama mereka selama ini.

Yang lupa hanya mereka, iaitu seluruh pemimpin dan ulama politik Dajjal PAS hari ini, bukan bangsa dan seluruh penyokong yang sedang memerhati gerak lakun mereka selama ini….

Dan hari ini mungkin Anwar dan seluruh ulama Politik Dajjal PAS lupa apa yang pernah selama ini mereka lakunkan pada bangsa…tapi bangsa tidak pernah lupa aksi lakunan mereka yang nyata atau pun auta..... bahawa hari ini mereka benar-benar kembali kepada kapiaq harbi.

Hari ini terbukti,.. sandiwara mereka yang mengkafirkan bangsa selama ini...nyata atau fitnah semata-mata !!


Kerana mereka adalah artis politik Dajjal…tapi bangsa adalah penonton setia yang taksup pada aksi mereka.

Watak-watak utama mereka masih segar dalam ingatan bangsa….

Cuma pelakun saja yang terlupa apa aksi sebenar mereka dalam babak yang direka cipta..

Kerana mereka adalah badut yang melakunkan watak mengikut selera politik semasa mereka untuk memerangkap bangsa.Pada bangsa Jera,..t tidak sesekali mudah melupai pelanduk…

Cuma pelanduk yang pintar dan bergeliga kerap melupai jerat..

Ada juga kebenarannya kata-kata Azizan Razak di satu sudut…

"Depa (rakyat) yang nilai saya. Saya buat kerja, orang luar yang perhati. Saya macam pemain bola sepak, depa perhati saya, tengok saya main bagus ke tak bagus?" Azizan RazakHari ini bagus atau tidak rakyat menyaksinya sendiri sandiwara bersiri…

Fitnah atau nyata kita tidak mampu mengahalangi mereka dari terus mempercayai kata-kata kita…kerana yang mengadilinya bukan kita tapi mereka…yang melihat sendiri kita yang dan telah dan sedang bermain api….bahangnya tetap ada !!


Apakah peristiwa bukit kepong itu satu sejarah yang direka cipta atau satu peristiwa yang nyata…

Cuma bagi kita yang mengingati sejarahnya saja yang dapat menilai kebenaran ceritanya...samada ia satu seloka atau satu lakunan semula ...seperti kisah tenggang yang durhaka sekadar untuk memberi pengajaran saja !

Walau bagaimana pun kesan dan bukti metos serta lagenda nya tetap ada....!!

Terpulang pada kita samada ingin mengaku hakikat kebesaran ibu....syurga di bawah telapak kakinya dan balasan Allah swt jika durka.

Waallahualam !!

Komentar :

ada 0 comments ke “FITNAH !! KATA ANWAR...................”

Post a Comment

Pemilik Blog tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang di buat.

Labels

 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

© 2010 Tempe Template. Modified by GMC.

Fresh Template by NdyTeeN.