Monday, December 31, 2012

Isu Amanat Dajai…Hadi Awang “Hina” guru melayu sekolah rendah….!! Kah..kah..kah….


Inilah padahnya bila "pemimpin" menjadi "hamba" pada agama,tapi bukan menjadi hamba pada Allah swt !!...mereka tidak takut dan gentar dengan Allah S.W.T.

Sombong atau angkuh atau ego bermakna membesarkan diri kerana hati merasakan diri  lebih hebat dari orang lain !!.

Bahkan ia adalah sifat batin yang sangat jahat lagi keji !!

Iblis enggan sujud kepada Nabi Adam a.s. sewaktu Allah memerintahkannya.

Peristiwa kesombongan iblis ini Allah ceritakan dalam Al Quran, firman-Nya: “Dan (ingatlah) ketika Kami memerintahkan kepada malaikat: ‘Sujudlah kepada Ada.’ Dia (Iblis) enggan dan membesarkan dirinya. Maka sesungguhnya dia adalah dari golongan musyrik.” (Al Baqarah: 34)

Hadi Awang sudah masak dan lali dengan cerita2 kesombongan iblis…tapi dalam kelalian dan keangkuhan Hadi,Iblis berjaya memperdayanya.. sepertimana berjayanya DAP memperdayakan PAS hari ini..akhirnya Hadi tersungkur di kaki kapiaq harbi DAP!!!

Bila merasakan diri lebih dekat pada Allah …lalu kita memandangan rendah pada orang lain., ..apa yang dicakap tidak serupa bikin !!!lain yang di tanya lain yang dijawab.. akhirnya guru melayu sekolah rendah yang di hina oleh Hadi Awang !!

Dia cikgu sekolah saja,!!

Cikgu sekolah Melayu!!

Sekolah rendah saja.!!

“Dia cikgu sekolah saja, cikgu sekolah Melayu dan sekolah rendah saja. Tapi biar saya jelaskan kepada masyarakat, sama ada akan tarik balik atau tidak (Amanat Haji Hadi)," ujarnya.Siapa pula  pemimpin PAS diatas,mengikut penilaian Hadi Awang hari ini..? layak kah mereka ? berilmu ke mereka?

Cikgu ke?

Kerani ke?

Tukang kebun ke?

Penjaga Store ke?

Apa pula kelulusan mereka?

SPM ke?

SRP ke?

Darjah 6 ke?

Lulus ke mereka dalam peperiksaan2 tersebut? atau langsung tak pernah menduduki peperiksaan SRP?yang pernah menduduki SRP pula  mengulang berpuluh2 kali.!!

kah..kah..kah..  

Apa pula jawatan mereka dalam PAS,? layakkah tukang kebun/peon menjadi Senator? Layakkah Store keeper membincang hal2 ekonomi dan pentadbiran Negara? Lebih2 lagi Peon atau tukang kebun membahas hal2 ekonomi dan pentadiran negara?

Kah..kah..kah…kah…

Apa pula kelulusan YB muslimahnya?.

Kah..kah..kah…kah…

Bermakna jika mau dibandingkan dengan cikgu sekolah !!, cikgu.. sekolah Melayu!!! dan sekolah rendah saja. !!!barisan pemimpin PAS diatas jauh ketinggalan kebelakang taraf Akademik mereka berbanding dengan C.N. al_afghani.

Sebenarnya penilaian Hadi Awang terhadap ilmu seseorang ianya tidak mencerminkan pemimpin Islam yang sebenar bilamana mengangap dirinya  jauh lebih layak berbanding  orang lain!!! begitu juga jika mau dibandingkan taraf Akademik atau non Akademik Hadi Awang dengan lain2 pemimpin,baik yang berada dalam PAS maupun diluar  dimana pula  "taraf" Hadi Awang?

Dan jika mau dibandingkan Lim Guan Eng?  dan Karpal Singh? dimana pula kedudukkan Hadi Awang yang bercita2 untuk menduduki kerusi PM?....Anwar al-juburi tentu tersenyum bila membaca kenyataan ini.....

kah....kah..kahh
kah....kah..kahh
kah....kah..kahh

Jadi tidak hairanlah sejak dulu lagi Anwar sudah menilai “ taraf” dan kelayakkan Pemimpin2 PAS yang ada sebelum ini dan hari ini.. termasuk Haji Hadi sendiri.. kata Anwar  "nafsu mentadbir melebihi  dari  "ilmu"  yang mereka miliki.

Akhirnya mereka tertipu dengan kejahilan mereka sendiri hari ini !!!

kah....kah..kahh
kah....kah..kahh
kah....kah..kahh
Komentar :

ada 7 comments ke “Isu Amanat Dajai…Hadi Awang “Hina” guru melayu sekolah rendah….!! Kah..kah..kah….”
Anonymous said...
pada hari 

kah kah kah kah kah.
he he he he he he
alahai
Dalam Pas pun ramai tak sembahyang.
kaki judi.
Kaki betina.
Kaki mengendap.
Kaki songlap hutang.
Balun bini orang,
kaki curi lembu/kerbau.
Kaki tarik kereta.
Kaki curi sekerap.
Curi kereta.
macam macam ada.

Anak Bukit Jelutong said...
pada hari 

Salam, GMC.
Aku amat setuju dengan Anon 1.

"Kaki" samalah dengan ahli atau pakar.
Tak banyak orang mampu menafikan "kepakaran" atau ke "kakian" puak-puak tu.

Dalam celah tu nak cap orang "kafir"
Senang-senang.

Apa pula jadinya kalau orang yang dituduh kafir, bukan kafir, tetapi sebaliknya lebih mulia dari orang yang menuduh.

Bagi aku, GMC, TGHA tiada jalan untuk keluar dari "kejahatan dan dosanya selam lebih 31 tahun itu, melainkan bertaubat dan meminta pengikut-pengikut buat benda yang sama.

Habis cerita. Orang Melayu yang beragama Islam tentu sedia memaafkan beliau.

Sekadar pandangan seorang guru Melayu di Sekolah Rendah Melayu, yang berkelulusan hanya setakat Senior Cambridge tahun 1960......

Anonymous said...
pada hari 

inikah bakal pm? hina orang hanya kerana orang tu tak sokong dia? hai hadi awang, ko dulu pun boleh baca tulis kerana diajar oleh cikgu sekolah melayu. Islam sangat kah ko? bukan kah Islam mengajar umat dia menghormati guru tak kira guru tu rendah kelulusan dan miskin dari dia. ko memang tak layak jadi PM. tak akan jadi PM. panas baran dan tak cerdik.

Anonymous said...
pada hari 

inilah akhlak yg dikatakan org yg memimpin parti islam dan menggelar diri mereka ulamak pewaris nabi! nilaikan.....

Anonymous said...
pada hari 

SEHINA-HINA GURU SEKOLAH RENDAH HINA LAGI hAJI hADI bABI PAS SEKOR NI.
HAJI HADI BABI ADALAH MANUSIA JELMAAN BABOI DAPIGS.
MANUSIA BERGELAR HAJI HADI BABI INI SEWAJARNYA MENYEMBAH DAPIG LAKNATULLAH DARI MENGAKU MENJADI ISLAM.
HAJI HADI BABI HUTAN

Anonymous said...
pada hari 

Aku hanya guru Melayu sekolah rendah. Jom rakan2 boikot PAS. Jangan undi PAS kerana pemimpin mereka telah menghina kita.Mereka lupa peranan dan jasa kita kepada agama, bangsa dan negara.Harap Haji Hadi baca sajak yg ditulis oleh Usman Awang yang bertajuk "Guru oh Guru"

Aku,Pasbuih Dan Siamang said...
pada hari 

puak2 ni mana baca sajak...yg depa baca haramjadah daily.dan anak2 depa mana sekolah melayu semua sekolah arab.jadi mana tau menilai guru sek melayu..depa lebih hormat lebai2 pasti yg dibayar gaji guna duit tabung masjid.

Post a Comment

Pemilik Blog tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang di buat.

Labels

 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

© 2010 Tempe Template. Modified by GMC.

Fresh Template by NdyTeeN.