Saturday, December 8, 2012

Melayu pecah bukan kerana Pas..!! Abdullah Yew kata " Nik Aziz bahlol" kah..kah..kahh


Tertarik GMC bila membaca komentar salah seorang Pembaca Sinar Harian,tentang kenyataan  "Nik Aziz: Melayu pecah bukan kerana Pas"[sini]
.
. Ini pendapat dan pandangan beliu yang dapat kita kongsi bersama....tentang Kenyataan Nik Aziz 

"Pepecahan Melayu bukan kerana PAS" Abdullah Yew · Top Commenter · Universiti Teknologi Malaysia 

bukan ke dalam pelembagaan nak jadi orang melayu kena masuk Islam? Contoh paling baik ialah syed Mokhtar la. bapak dia orang Afghan tapi dapat taraf melayu. bukankah memperjuangkan melayu, maksudnya memperjuangkan Islam or vice versa? 

Orang tua ni memang bahalul. takde perbezaan pun. Islam adalah agama, Melayu adalah bangsa. Nama ko Nik Aziz dan nama aku Abdullah. 

Orang barat kita panggil orang putih. orang afrika kita panggil Negro. Apa benar Nik Aziz ni jahil sangat? ko tak pernah buat haji ke? kat sana macam2 bangsa ada tapi mereka semua adalah Islam. 

Perjuangan UMNO bukan lah perjuangan kebangsaan dalam erti kata aqidah. tetapi memperjuangkan hak sosial supaya orang melayu tak terus jadi lembab dan bodoh macam Nik Aziz. Dok rumah kampung berlakon zuhud, bila stim tengok abby abadi, dia beli mercedes. 

Kalau la nak di samakan zuhud, Syed mokhtar lagi zuhud kerana duduk kat tingkat atas rumah kedai yang dia beli di jalan pahang walaupun dah ada RM3 billion waktu tu dan hanya berpindah bila kawin dan anak dah ramai. dia sentiasa bersedekan 50% keuntungan syarikat kepada Umat Islam. 

Orang melayu di beri biasiswa dapat kerja bagus2 dalam kerajaan walaupun kelayakan tak ada. Ini yang UMNO perjuangkan. Dalam bab aqidah, mereka masih perjuangkan Islam. dan dah pergi pun ke Gaza semalam. Siapa ahli politik PAS yang pergi? 

Cakap pasal geng, aku yakin ko dalam geng bahalul khawarij. Kepada orang Melayu, daripada korang dok abis masa melalak, ada lebih baik korang pi beli buku ni: SYED MOKHTAR ALBUKHARI (A BIOGRAPHY) pi beli kat MPH sana tu. RM19.90. baca macam mana nak bekerja dengan iman.

 "I'm in my 50's and I have lived in the US, Asia and the Middle East. I've worked with thousands of people around the world, but Syed Mokhtar is the only businessman O know who fills the role CHOSEN by GOD. He has definitely changed me, the way I do business, how I look after my family, my friends and my country. I'm confident he's changing others"- Mohamed Ali Alabbar Dubai based-Emaar Properties (Owner Burj Khalifa) 

 Nik Aziz apa buat? Sembang je kuat. habuk pun tarak. Reply · 7 · · 2 hours ago

Komentar :

ada 3 comments ke “Melayu pecah bukan kerana Pas..!! Abdullah Yew kata " Nik Aziz bahlol" kah..kah..kahh”
Anonymous said...
pada hari 

porknik orang tua bodoh dah nak mampos...

Aku,Pasbuih Dan Siamang said...
pada hari 

pok nik ni...kasut slipar jepun pun puak2 PAS songlap !!!

Anonymous said...
pada hari 

orang umno bebal mcm pemilik blog ni lagi bangsat dan membangsatkan

Post a Comment

Pemilik Blog tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang di buat.

Labels

 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

© 2010 Tempe Template. Modified by GMC.

Fresh Template by NdyTeeN.