Thursday, December 27, 2012

Kalimah Allah !! PAS masih celaru Babi dan Ikan…Pig dan babi kah..kah..kah..


Kerjasama UMNO/MCA pula..ibarat ..macam “dalam sekawah gulai daging yang dimasak penuh dengan daging yang suci dan diletakkan seketul daging babi didalamnya itulah perumpamaan kerjasama UMNO dan MCA”.

[Kenyataan Hadi Awang [PAS] ogos 1980].

"Kerjasama PAS,dan DAP...macam ikan dalam laut tetap segar walaupun air masin, kita dengan sifat kita, kekuatan kita” berbeza dengan kerjasama UMNO/MCA?

[Kenyataan Hadi Awang [PAS] Dic 2012

“PAS berpendirian bahawa Bible Bahasa Melayu harus menggantikan istilah ‘God’ dengan Tuhan dan bukannya ALLAH untuk mencerminkan maksud sebenar daripada teks asal.”

[Tuan Ibrahim Tuan Man, Ketua Penerangan Pas Pusat]

Persoalan yang patut PAS tegaskan disini "apa perlunya bible" dicetak dalam bahasa Melayu di Negara Ini,itu persoalan pokok?

Sedangkan ayat al-quran pun PAS boleh memutaq belit hukum dan fatwa inikan bible dalam bahasa melayu !!

kah..kah..kah..

Dasar Politik putaq belit !! hipokrit !!

Jika tidak ada bible dalam bahasa Melayu tidak timbul soal kalimah "Allah" apa pentingnya Bible kepada orang Melayu dan PAS atau pada Ulama2 Politik PAS hari ini?

Sepatutnya PAS menghalang Bible dicetak dalam bahasa Melayu di Negara ini,sebab majority rakyat Malaysia hari ini "orang melayu" yang rata2nya penganut agama Islam dan agama resminya agama Islam ,itu sudah cukup jelas !!!!

kah..kah..kah..Rasanya Isu kalimah Allah ,pemimpin PAS jangan menambah kecelaruan umat Islam lagi…setakat hari ini PAS sendiri gagal membezakan haram seketul babi  ditahun 1980 dengan seketul babi tahun 2012?

Elok PAS selesaikan hukum seketul babi…dulu !!!jangan menghalalkan sekor “BABI” !!

Selagi Pemimpin PAS mengangap seketul babi…macam ikan dalam laut tetap segar walaupun air masin,rasanya pemimpin PAS yang sekadar mengelar diri mereka ulama dan di beri gelaran ulama bediam diri saja kerana ilmu yang kalian ada ,hanya..sekadar Ilmu Si-buta mentafsir seekor gajah sahaja !!

Komentar :

ada 0 comments ke “Kalimah Allah !! PAS masih celaru Babi dan Ikan…Pig dan babi kah..kah..kah..”

Post a Comment

Pemilik Blog tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang di buat.

Labels

 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

© 2010 Tempe Template. Modified by GMC.

Fresh Template by NdyTeeN.