Friday, December 28, 2012

AMANAT DAJAL MASIH ADA YANG SAYANG !! kah..kah..kah...


KOTA BHARU: Dewan Ulamak PAS Kelantan sedia berdebat dan berhujah dengan mana-mana ulama Umno berkaitan Amanat Haji Hadi yang cuba ditimbulkan semula sekarang.

Jawab:

Rasanya sudah sampai masa dan ketikanya para ulama, cendiakawan serta cerdik pandai agama tampil menyambut cabaran “DEBAT” diantara ulama “politik Dajal” yang berkokok megah selama ini diatas perjuangan Islam yang cuba mempertahan “Amanat Dajal” Hadi.melalui “DEBAT” untuk mencari “Kebenaran”demi kesejahteraan umat Melayu Islam amnya agar tidak tersesat lebih jauh lagi dengan mainan Politik Dajal “Zio-PAS” hari ini.

Timbalan Ketuanya, Ustaz Hassan Mahmood berkata, perdebatan itu perlu disiarkan secara langsung bagi membolehkan rakyat mendapat penjelasan secara mendalam.

Jawab:

Rakyat juga mengalu2kan saranan Timbalan Ketuanya, Ustaz Hassan Mahmood agar perdebatan tersebut dibuat secara lansung,dan seboleh2nya melibatkan Penulis buku Air Mata Mat Sabu di Memali sebagai salah seorang Panel yang mewakili rakyat Melayu Islam yang sudah menyedari pembohongan dan putaq belit PAS selaku bekas “peminpin” dan ahli PAS seumur Hidup!!“PAS tidak pernah menuduh Umno kafir, tetapi PAS menjelaskan batas-batas iman dan kufur sebagaimana yang tertera dalam apa yang dinamakan Amanat Tuan Guru Haji Hadi.

Jawab:

Samada PAS pernah atau tidak pernah menuduh UMNO kafir itu soal kedua biar rakyat kali ini menjadi hakim dalam perdebatan tersebut.

“Sesiapa sahaja yang menolak dan mempermainkan Islam boleh terkeluar daripada Islam. Ini yang perlu difahami rakyat dan bukannya membuat tomahan melulu tanpa nas dan adatnya,” katanya di sini.

Jawab:

Inilah “kalimah” Politik Dajal yang seringkali dibangkitkan oleh PAS !”

“Sedarkah kita siapa yang sedang menolak Islam !! mempermainkan Islam dan terkeluar daripada Islam hari ini..jika ianya berdasarkan pada Hukum Dewan Ulama yang sarat dengan dalil2 dan ayat al-quran yang pernah diwartakan oleh PAS?...

“Orang-orang Islam yang berkongsi dengan orang-orang kafir untuk memerintah negara, menjadi kafir atau haram” – Hukum Dewan Ulama PAS Kelantan, Ogos 1963

Amanat tersebut diulang semula pemimpin-pemimpin Umno dan beberapa mufti setiap kali menjelang pilihan raya dengan harapan bagi mengelirukan rakyat.

Jawab:

Buta atau tuli kah Timb Ketua Ulama Pas tentang isu Amanat Dajal yang dibangkit hari ini …??

Siapa pencetusnya..?

UMNO atau para mufti…?

Atau ia didului oleh pemimpin PAS sendiri?

Butakah Timb Ketua Ulama Parti talibarut DAP ini?

Sebenarnya Amanat Dajal Hadi diulang dan dibangkitkan berikutan desakan dan asakan dari bekas Exco pemuda PAS Kedah sendiri selaku Ahli PAS seumur Hidup dan selaku Penulis Buku Air Mata diMemali diikuti oleh beberapa lagi mantan pemimpin dan bekas penyokong PAS yang sudah mulai sedar dan berani bersuara tentang kepincangan Amanat Dajal Hadi…Seterusnya diikuti dengan dakwaan oleh balu-balu mangsa penipuan PAS di Memali terhadap wang Tabung Mereka yang diselewengkan oleh pemimpin PAS ianya amat berkait rapat dengan “Amanat Dajal” Hadi..!!

Amanat terbabit dirujuk berdasar kepada ucapan Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang pada satu ceramah di Panggol Peradong, Manir pada 1981.

Jawab:

Kerana Amanat Dajal Hadi menjadi rujukkan lah maka.ia menimbul kecelaruan dan rasa kurang senang umat Melayu Islam hari ini.. lebih2 kecelaruan dan rasa kurang senang terhadap “Amanat Dajal”Hadi itu dibangkitkan dan dihidupkan kembali oleh ahli PAS seumur hidup …yang juga merupakan bekas EXCO Pemuda PAS kedah sendiri yang hari ini taraf keahliannya di”nyah”kan dari Parti itu,gara-gara beliau membongkar Penyelewengan pemimpin PAS terhadap Tabung Memali yang belarutan hingga kehari ini belum dapat selesai secara adil.

Timbalan Ketuanya, Ustaz Hassan Mahmood Hassan berkata, Amanat Haji Hadi tidak merosakkan akidah tetapi sebaliknya amanat pemimpin Umno yang mempermainkan hukum Islam boleh menjejaskan akidah.

Jawab:

Tidak rosak lagi..anak mengkafirkan si ayah!! Si Ayah kafirkan anak!! Si suami kafirkan si isteri !! belaku cerai berai !!... mati tidak dikafan !!tidak disembahyangkan!! Kubur berasingan !! Pusara disirami dengan bertong2 minyak atar!!dan berbagai2 lagi pembohongan yang dicipta oleh PAS gara-gara amanat Dajal Hadi…!! 

Masih belum boleh dikatakan rosak dan sesat lagi??

UMNO tidak punya amanat gila maupun amanat dajal!sepertimana yang dihasilkan oleh pemimpin PAS hari ini..pemimpin UMNO bukan “ulama” …mereka juga bukan Timbalan Ketua mana2 badan atau dewan ulama, jauh sekali bertaraf “Ustaz”Politik Dajal ..yang setaraf Ust Hassan Mahmood hari ini.

Sedarkah Ust PAS tersebut setiap dakwaan dan kenyataan dari pemimpin UMNO hanya setaraf kenyataan Nik Aziz yang sanggup berkawan dengan Syaitan saja !!dan setaraf Kenyataan dan tuduhan pemimpin2 PAS terhadap balu Memali sebagai balu Syuhada murahan !!

Sebenarnya siapa yang mempermainkan hukum?? Pemimpin PAS atau UMNO? 

Sungguh bahlol dan “buta” mereka yang membuat kenyataan tersebut!!!

Menurutnya amanat Haji Hadi sebenarnya menjelaskan hukumnya apabila seseorang yang mengaku beragma Islam tetapi mempermudah serta mempermainkan isu-isu berkaitan agama.

Jawab:

Benarkah Amanat Hadi menjelaskan hukum? Atau Amanat Dajal hadi sekadar Amanat Dajal “ Politik” ?

Dari Kenyataan Mat Sabu sendiri sudah cukup jelas membuktikan “Amanat Dajai” Hadi itu adalah Amanat Dajal Politik semata-mata!!untuk menjerat orang melayu Islam agar turus bersekongkol dengan Politik Dajal mereka !!

Mat Sabu sendiri menegaskan bahawa PAS sudah tidak boleh bermain dengan isu kafir mengkafir lagi,lebih2 lagi katanya hari ini [PRU!2] PAS sudah bersama2 DAP,dan PAS perlu menumpukan pada isu2 rasuah !! dan isu2 yang lebih global bukan lagi pada Isu2 kafir dalam menghadapi UMNO dalam pilihan Raya! Kerana isu “kafir” boleh mendatangkan rasa sensitive kepada DAP ,dan rakan dalam MCA dan MIC sewaktu PAS cuba mendekati MCA dan MIC agar menyokong Politik Mereka!Dakwaan ini dibuat oleh Mat Sabu dalam satu Majlis Di Sri Malaysia Sungai Petani bersama pemimpin PKR dan MP [DAP] Bukit Mertajam ..Chong Eng!
Bukankah ini sudah jelas yang membuktikan bahawa Amanat Dajal Hadi sekadar Amanat Dajal “Politik “yangmengelirukan !!

Dan apakah benar Amanat Dajal Hadi ini sekadar untuk menjelaskan tentang hukum?Apa gunanya Hukum jika ianya sekadar untuk dijelaskan tetapi “bukan” untuk dipatuhi dan ditaati seperti belaku pada Amanat Dajal Hadi hari ini?

Kata beliau pemimpin Umno perlu berdepan dengan realiti sebenar sekiranya mereka benar-benar ikhlas memperjuangkan Islam.

Jawab:

Siapa sepatutnya perlu berdepan dengan reality UMNO atau Pemimpin PAS yang kononnya beria-ria untuk memperjuangkan Islam selama ini ?
Iklas ke perjuangan Pemimpin PAS hari ini?

Iklas kepala BUTUH !!

“Dewan Ulamak PAS Kelantan bersedia untuk tampil pada debat tersebut biar pun sebelum ini debat seumpama itu pernah dipersetujui namun Umno menarik diri di saat-saat akhir.

Jawab:

Berdebat bukan jalan penyelesaian yang terbaik.Kerana pemimpin PAS bukan manusia yang sanggup menerima kekalahan dan kenyataan. !Sepatutnya “Dewan Ulama” yang berada dalam Politik Dajal hari ini menjadi penasihat dan pembimbing kearah penyatuan umat melayu islam bukan menjadi “batu api” atau “BARUA” yang mencipta segala fatwa dan amanat gila merosak perpaduan ummah !!

Rakyat perlu diterangkan siapa yang menolak pelaksanaan hukum Islam, sedangkan Islam sebagai al-Din bagi mengaturcara kehidupan manusia termasuk pemerintahan negara.

Jawab:

Hari ini rakyat sudah jelas dan cukup terang untuk menilai siapa “PAS” dan “Siapa” pemimpinnya hari ini,siri2 ceramah PAS dari zaman kanak hingga kezaman ini rakyat sudah bijak membeza antara tuntutan Islam dan tuntutan politik PAS!!!rasanya rakyat amnya sudah cukup mengenali siapa pemimpin PAS dan siapa PAS hari ini. 

Sebenarnya “Dewan Ulama PAS” itu sendiri mempunyai kepentingan “politik” ia bukan satu badan atau “Dewan Ulama” yang benar-benar bebas dapat manasihati dan membimbing ummah !! 

Tetapi Dewan Ulama yang diujudkan berperasanan sekadar untuk  menghalalkan cara PAS berpolitik! ..setaraf  tanda “halal”  yang pada bungkus makanan..tetapi HALALNya belum PASTI !!

“Umno sampai hari ini sanggup menerima selain perundangan Islam sebagai perlembagaan. Ini bererti Umno dan BN menolak tuntutan Islam,” katanya.

Jawab:

Benarkah UMNO saja yang sanggup menerima selain perundangan islam….?

Bagaimana dengan pemimpin PAS?

”…Seandai PAS menang dalam pilihanraya akan datang, BA atau pembangkang akan menubuhkan sebuah kerajaan demokratik dan adil diperingkat federal atau pusat yang [menyokong ]perlembagaan persekutuan yang ada” [pelembagaan kafir ]

[ Hadi Awang]

Ulama dari parti bangsat mana yang membuat dakwaan sedemikian? Bukankah dakwaan ini amat mengelirukan lagi menyesatkan?bilamana PAS mendakwa  PAS akan terus
menyokong ]perlembagaan persekutuan yang ada” iaitu [pelembagaan kafir ]???? 

Buta kah peminpin PAS selama ini?

Hassan berkata, PAS sebagai sebuah gerakan Islam tetap memperjuangkan Islam sebagai akidah dan politik sebagaimana tertera dalam perlembagaannya.

Jawab:

Betul ke PAS sebuah gerakkan Islam yang memperjuangkan Islam?

Benarkah dakwaan Timb Ketua Ulama bahawa PAS sebuah gerakkan Islam yang memperjuangkan Islam sebagai akidah seperti yang tertera dalam pelembagaan mereka selama ini.?

Siapa pula yang belidah bewak membuat dakwaan ini??

“Bukan sahaja dalam manifesto, dalam Perlembagaan PAS sendiri memang tidak mengandungi satu perkataan pun untuk menubuhkan sebuah negara Islam, dia (DAP) boleh tengok sendiri dan baca perlembagaan itu.” – Nik Aziz Nik Mat, Utusan Malaysia, 4 Ogos 2001.

Menurutnya juga jika diteliti kepada sejarah, pemimpin Umnolah yang menghalang pelaksanaan hudud di Kelantan selama ini.

Jawab:

Benarkah UMNO menghalang Hudud? 

Bukan kah Presiden PAS sendiri yang menyedari HUDUD hukum Allah itu lah yang menjadi punca perbalahan DAP dan PAS akhirnya PAS tidak..memasukkan hudud dan Negara Islam dalam agenda pejuangan mereka bersama DAP hari ini?

Ada ke pemimpin UMNO yang bertaraf ulama pernah menuduh dan mendakwa hukum Allah itu boleh mendatangkan perpecahan dan perbalahan  UMNO / MCA dan MIC .sepertimana yang didakwa oleh Presiden PAS???

Siapa ulama UMNO yang bertaraf “BARUA” …se “BARUA” ulama Politk dajal yang menuduh hukum hudud itu menjadi punca perbalahan mereka dengan DAP?

Yang “Barua” itu sebenarnya Ulama Politik Dajal yang kemaruk untuk berkompromi dengan kapiaq harbi…bukan ulama UMNO!!

“Apabila Umno tidak mahu menerima pelaksanaan undang-undang Islam sejak 50 tahun lalu mereka sebenarnya telah mengkhianati umat Islam yang sebelum ini berpegang dengan undang-undang Islam.

Jawab:

Tapi hari ini terbukti Pemimpin PAS sendiri menolak dan munuduh hukum Allah itu menjadi punca perbalahan antara DAP dan PAS!! dan hari ini terbukti PAS juga  yang menolak sama sekali Agenda dan perjuangan yang mereka nyanyikan selama ini dan mengantikan dengan agenda perjuangan yang tidak ada lagi Hudud dan Negara Islam…semata-mata untuk menakluki Putra Jaya bersama kapiaq harbi!! 

Itu sudah cukup jelas Agenda perjuangan pemimpin2 belidah bewak dalam PAS hari ini.

“Umnolah yang menukarnya dengan mengambil undang-undang penjajah sehingga kekal pada hari ini,” tambahnya yang juga Adun Tawang.

Jawab:

Jika Umno yang menukar dan mengambilnya..  tetapi PAS akan menyambung kesinambungan perjuangan UMNO dan terus mengekal undang2 penjajah bersama DAP.

Kenyataan ini sudah ditegaskan sendiri oleh Presiden PAS a.k.a Pencipta amanat Dajal !

”…Seandai PAS menang dalam pilihanraya akan datang, BA atau pembangkang akan menubuhkan sebuah kerajaan demokratik dan adil diperingkat federal atau pusat yang [menYokong ]perlembagaan persekutuan yang ada” [pelembagaan kapir ]-Hadi Awang

Kesimpulanya PAS serta pemimpin2 mereka yang digelar ulama maupun yang mengelar diri mereka ulama sebenarnya berlidah bewak…penipu dan putaq belit.

Buktinya bila mursyidul am mereka sendiri mendakwa….

…." politik sama seperti sebuah peperangan yang penuh dengan tipu muslihat. Jadi, Pas terpaksa “menipu” untuk memenangi ‘peperangan’ dalam pilihanraya"

[Nik Aziz Nik Mat]

Ulasan dari kenyataan PAS “ Ulama PAS tunggu ulama Umno debat” 

Akhirnya inilah hakikat dan natijahnya serta bukti yang cukup kukuh dan jelas bahawa PAS sebuah Parti penipu !! putaq belit !! dan pembohong !! demi untuk memenangi pilihan raya!!

Debat hanya dijadikan senjata provokasi murahan pemimpin PAS.

Sebenarnya segala janji-janji pemimpin PAS sekadar retorik semata2 untuk menipu rakyat jelata…

Betapa rugilah orang Melayu Islam memiliki pemimpin yang bijak bermuka2 dengan hukum allah swt hari ini.

Wassallam !!..>>>clik<<<

Komentar :

ada 1
Anonymous said...
pada hari 

tq dibaca

Post a Comment

Pemilik Blog tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang di buat.

Labels

 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

© 2010 Tempe Template. Modified by GMC.

Fresh Template by NdyTeeN.