Saturday, September 12, 2009

PAK KERIS SEKADAR TERGEJUT BIAWAK MELINTAS DIDEPAN SAJA...




“Setiausaha Badan Perhubungan UMNO Wilayah Persekutuan, Datuk Wira Syed Ali Alhabshee berkata, perbuatan memutarbelitkan ayat-ayat al-Quran merupakan tindakan yang mengaibkan seluruh umat Islam di negara ini.

Pendedahan tersebut amat mengejutkan dan jika benar berlaku, pihak berkuasa perlu bertindak tegas ke atas individu terbabit bagi mengelak kekeliruan masyarakat.

”tegas beliau dalam blog UMNO Bahagian Cheras di http://umnobahagiancheras.blogspot.com.

Nampaknya budaya cabar-mencabar diluar gelanggang bagai penonton world wrestling entertainment masih menjadi budaya popular pada segelintir pemimpin UMNO hari ini.

“Dimana suara-suara Pak Janggut dan [Pak Keris] ini apabila Jeff Ooi melabel mereka yang bercita-cita untuk melaksanakan Islam sepenuhnya sebagai ekstremis.

Sehingga hari ini Jeff Ooi terus dengan sifat bongkak dan angkuhnya enggan menuntut maaf atas kebiadapannya. Sehingga ke hari ini Jeff Ooi masih bebas, tiada sebarang tindakan pendakwaan diambil terhadap keceluparan beliau. Mengapa Peguam Negara tidak bertindak tegas terhadap Jeff Ooi. Mengapa Jeff Ooi tidak dikenakan pertuduhan dibawah Akta Hasutan, mahupun Seksyen 298A Kanun Kesiksaan?” –zulkifli Nordin

Apakah tindakkan Jeff Ooi tidak mengejutkan Setiausaha Badan Perhubungan UMNO Wilayah Persekutuan?

Mengapa UMNO dan Peguam Negara tidak bertindak tegas terhadap Jeff Ooi.

Mengapa Jeff Ooi tidak dikenakan pertuduhan dibawah Akta Hasutan, mahupun Seksyen 298A Kanun Kesiksaan?”

UMNO jangan terus mengekalkan budaya penonton world wrestling entertainment mencabar tidak kena pada tempatnya….

Dalam hal ini UMNO bukan penonton lagi tetapi wrestler yang patut berjuang didalam gelangang bukan sekadar bersuara di luar gelangang.

Janganlah dipertontonkan budaya ini pada bangsa lagi…

Bangsa sudah muak dan meloya dengan budaya penonton world wrestling entertainmen yang mencabar dan bersuara sekadar melepas batuk ditangga.

Kerana budaya tergejut biawak melintas inilah jugalah telah membawa kepada tertiarapnya UMNO dalam PRU12 yang lepas.

Hari ini UMNO masih juga mengekal budaya tergejut biawak melintas dalam politik mereka.

Untuk apa? skadar untuk membuktikan UMNO mampu bersuara?

Apakah peranan [Pak Keris-pak keris] hari ini? apakah masih menunggu Isyarat dari bangsa?

siapa menjaga siapa? cukupkah setakat bersuara........

Allahuakbar !Pak Keris-pak keris bangsa...

Komentar :

ada 4 comments ke “PAK KERIS SEKADAR TERGEJUT BIAWAK MELINTAS DIDEPAN SAJA...”
Anonymous said...
pada hari 

UMNO masih tidurrrrrrrrrrrr...........
Najib kata samada berubah atau rebah..

kalau teruskan stail mcm ni nampak gaya mcm nak rebah je..kalau org kerajaan pun mentaliti mcm pembangkang..alamat rosak lah kerajaan skrg..

takkan kita nak al juburi jadi pie em & al kumunis al kit siang tee pie em??

fikir lah..dah bosan dah dgn politik skrg..

Junah said...
pada hari 

Salam,

dua2 UMNO dan PAS hilang taring, PAS boleh difahami gila kuasa, UMNO ada kuasa tp Hishamudin xberani.

Aku,Pasbuih Dan Siamang said...
pada hari 

salam:

Terima kasih bro.

Umno masih beranggapan mereka ayam daging...yang mampu dapat mengenyangkan dengan jagung yang tersedia.
Mereka hanya perlu celikkan mata...pagut apa yang sudah tersedia didepan mata.

sampai masanya mereka dipanggang oleh tali barut bangsa.

Che Leh Jangok said...
pada hari 

Sahabat2:
Cuba tengok "Kaedah Manusia Melayan Manusia" di tokjanggutkeramat.

Post a Comment

Pemilik Blog tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang di buat.

Labels

 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

© 2010 Tempe Template. Modified by GMC.

Fresh Template by NdyTeeN.