Tuesday, September 15, 2009

HARAPAN DARI SEORANG YANG KEMILAU PERIBADINYA.“TUAN GURU DATO' NIK ABDUL AZIZ NIK MAT BERKATA, PARTI YANG BERSIKAP PERKAUMAN SEPERTI UMNO TIDAK MUSTAHIL UNTUK MATI KERANA TIADA SATU JAMINAN PUN OLEH SESIAPA SAHAJA BAHAWA PERJUANGAN PERKAUMAN AKAN KEKAL SEPANJANG ZAMAN.”

APAKAH HARI INI PAS TERPISAH DARI PUAK YANG BATIL/THONGHUT ? BUKANKAH PAS HARI TELAH MEMILIH UNTUK BERDAMAI DENGAN MUSUH-MUSUH ISLAM?.

APAKAH MEREKA ITU LAYAK MEMIMPIN DAN MEWARISI PERJUANGAN UNTUK MENDAULAHKAN ISLAM DAN AKAN KEKAL SEPANJANG ZAMAN?

APA SUDAH JADI DIPERAK BUTAKAH PAS…DAN YANG MUNGKIN AKAN BELAKU DI SELANGOR MUNGKIN............????!!!!!!!!! DIIKUTII DI KEDAH?

SELAGI TIDAK UJUD PERMISAHAN ATAU FURQAN INI, MAKA TIDAK MUNGKIN UJUD NEGARA ISLAM YANG CANANG-CANANGKAN ATAU YANG DI HARAPKAN REALITINYA OLEH PAS.

KERANA KETIKA ITU GOLONGAN YANG HENDAK PADA ISLAM DAN GOLONGAN YANG MENENTANG ISLAM ITU TIDAK TERASING DAN TERPISAH.

"Umno mesti mati kerana hidup mereka hanyalah dibuat-buat. Mereka tolak Islam, guna sekular, kalau lawan sama-sama sekular boleh lah tahannya, tetapi kalau parti mana sekalipun yang lawan Islam, ia tak akan bertahan lama."

APAKAH PEMIMPIN-PEMIMPIN PAS SUDAH MELUPAI SEJARAH SILAM MEREKA.PAS DIBAWAH PEMIMPINAN GOLONGAN ASRIYYAH HINGGA 18 TAHUN LAMANYA JUGA TERUS BERKUBUR DAN BERKECAI BEGITU SAJA.

APAKAH BERKECAI PERMERINTAHAN PAS SETELAH 18 TAHUN MEMERINTAH KELANTAN KERANA PAS MELAWAN ISLAM…APAKAH NIK AZIZ SEDAR SIAPA SEBENARNYA YANG MELAWAN ISLAM PAS ATAU UMNO?

DIPERAK..APAKAH KUASA UMNO MELEBIHI DARI KUASA TUHAN? ATAU APAKAH HARI INI NIK AZIZ MERASAI DIRINYA AYAH PIN….TIDAK AKAN MATI DAPAT BERTAHAN LAMA SEPERTI MUMIA?

BILA SEMANGAT INGIN MEMERINTAH ITU TIDAK SELARAS DENGAN KEUPAYAAN ILMU MENGENAI PEMERINTAHAN ISLAM. NIK AZIZ MULA CELARU DAN HARU BIRU.

Hari ini jelas kononnya ulama ulung kemilau peribadi yang dijenamakan oleh setia usaha politiknya lebih reda menjulang DAP dari politik bangsa sendiri.

Hari ini apa pula putar belit PAS dengan ayat ini pada seluruh umat Islam.

“Janganlah orang-orang yang beriman mengambil orang-orang kafir menjadi teman rapat dengan meninggalkan orang-orang yang beriman.

Dan sesiapa yang melakukan (larangan) yang demikian maka tiadalah ia (mendapat perlindungan) dari Allah dalam sesuatu apapun, kecuali kamu hendak menjaga diri daripada sesuatu bahaya yang ditakuti dari pihak mereka (yang kafir itu).

Dan Allah perintahkan supaya kamu beringat-ingat terhadap kekuasaan diriNya (menyeksa kamu). Dan kepada Allah jualah tempat kembali.”

Komentar :

ada 2 comments ke “HARAPAN DARI SEORANG YANG KEMILAU PERIBADINYA.”
Che Leh Jangok said...
pada hari 

Dulu kata UMNO kapir sebab kawan dengan kapir (yang zimmi tu)
Sekarang sebab nak berkawan dengan kapir (yang harbi tu) kata UMNO resis pulak.
Sapa do ajar kat Nik Aziz ni...

Anonymous said...
pada hari 

Peluk erat sekadar nak bergambar ajer. Pandai sok eh berlakun.

Balik rumah siap samak satu badan dan mandi bunga nak buang kesan Najis.

Baju serban seluar dalam kasut semua dibakar.

Kerana tau tau yang sekok lagi, mesti baru saja santap panggang babi medium raw, dan dibasuh dengan minuman kegemaran, 2botol Beer.

Nak keluar rumah mesti pai pai dengan anjing, jilat2 dan cium cium haiwan kesayangan.

hehehehe

BADOT

Post a Comment

Pemilik Blog tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang di buat.

Labels

 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

© 2010 Tempe Template. Modified by GMC.

Fresh Template by NdyTeeN.