Sunday, September 27, 2009

MANA PI..ANWAR?


Hari ini Anwar seolah-olah mahu berselindung disebalik perbuatan terkutuknya dengan menimbulkan berbagai-bagai isu yang dicipta dan direkanya untuk mengabui mata sekelian bangsa.

Apakah Anwar sudah menyedari seandainya terbukti benar perbuatan tersebut dia sudah tidak ada lagi tempat dihati seluruh bangsa Melayu dan politiknya hari ini .Sekaligus meranapkan samasekali politik sekutunya yang turut bersekongkol dengan agendanya selama ini..

Seperti ranapnya ABIM setelah Anwar kembali ke pangkuan UMNO dulu.

Inilah hakikat yang amat merisaukan dan menghantui fikiran anak kelahiran To’ kun Bukit Mertajam selama ini.

Bila segala pekong dan cabuknya terungkai dan terburai…dimanakah maruah seluruh keluarga dan dirinya hendak di dikafankan dan ditongkan?

Ini masalah maruah. Bukan lagi rasuah atau wadah perjuangannya lagi.

Hari ini Anwar sedang berhadapan dengan maruah bukan berperang dengan kezaliman atau rasuah dan penyalahgunaan kuasa yang dilakukan oleh UMNO lagi yang sama-sama pernah dilakukannya dahulu.

Hari ini maruah diri adalah soal pertama yang perlu dipertahankannya terlebih dadulu berbanding maruah bangsa.Kerana akibatnya akan mengerhanakan seluruh masa depan zuriat keturunannya.

Lihatlah bertapa hebatnya kuasa Allah swt dengan balasannya yang tidak terfikir oleh bangsa selama ini yang Anwar akan lalui.Seandainya perbuatan tersebut benar-benar terungkai dan terburai kebenaranya.

Padah yang bakal Anwar terima nanti walaupun tidak sehebat apa yang terjadi pada Kamal Artartuk tapi kesannya tidak jauh bedzanya.

Lebih-lebih lagi Anwar masih bernafas bilamana aib terhadap dirinya akan terburai dan terungkai didepan mata dan keluarganya serta sekelian bangsa hari ini.

Walaupun tidak sedahsyat aib yang menimpa keatas jasad
Atarturk yang sudah mampu bernafas lagi.

Allahuakbar ! hanya Allah swt saja yang dapat mengetahui isi hati Anwar dalam pertarungan mempertahankan maruahnya hari ini.

Bayangkan jika perbuatan terkutuk tersebut benar-benar terrungkai dan terburai mampukah Anwar kembali kepangal jalan yang gelap dan gelita atau Anwar akan terus dengan agenda gilanya demi mempertahankan mauahnya.

Hari ini walaupun terpaksa bersekutu dengan DAP dan bermusuh dengan bangsa sendiri.

Maruah terpaksa dilindungi.Ini bukan lagi masanya untuk Anwar membela maruah bangsa,Anwar sudah tersepit dan terkapit dalam dua situasi maruah dirinya dan keluarga.Jika terungkai dan terbarai akan gerhanalah seluruh masa depan zuriat dan keturunannya.

Bukankah Anwar sudah berjanji dan bersumpah “Lawan Tetap Lawan” demi maruah terpaksa dilindungi.


Hari ini Anwar mungkin merasai seandainya ia meneruskan agendanya sekurang-kurangnya jika Allah swt yang maha pemurah lagi penyanyang ,masih dapat memberi ruang dan peluang terakhir padanya….maruah diri dan keluarga dapat diselamatkan buat seketika sebelum ia menutup mata dari terpaksa berhadapan aib didunia ini.


Mungkin Anwar merasai hari ini dia lebih rela berhadapan dengan Allah swt disana nanti.

Berbanding didunia ini jika terlondeh segala pekong dan cabuknya dihadapan 27 juta rakyat jelata yang berbilang bangsa.


Akhirnya pada tanggal 10 November 1938, Ataturk telah dicabut nyawanya dengan azab yang amat dahsyat sekali. Cara kematian Artarturk seperti Firaun dan Namrud.
Dimana Allah hanya menggunakan air laut untuk menenggelamkan Firaun dan seekor nyamuk untuk membunuh Namrud.

Cara kematian Ataturk pula digambarkan begitu hina samada di saat kematiannya maupun selepas kematiannya.

Waktu menghadapi sakaratulmaut,Allah membalas dengan menghodohkan mukanya, perutnya bengkak, ototnya kendur dan sukar untuk bernafas.

Badannya pula dipanaskan Allah hinggakan Ataturk terpaksa melekapkan ketulan-ketulan ais .

Pihak bomba juga terlibat untuk memancutkan air ke dinding biliknya.Sepert kata Lord Kinross,
“…But the rooms of the palace proved almost as hot, and everyday firemen came to spray water on the outside walls of Ataturk’s bedroom.”

Panas yang dialami oleh Ataturk ini, menjadikannya tidak selesa berada di istana Dolmabahce. Sehingga beliau meminta dirinya direndamkan di dalam Selat Bosphorus.

Ataturk menemui ajal dalam keadaan terjerit-jerit akibat kepanasan di tubuh badannya hingga suaranya dapat didengari oleh seluruh rakyat Istanbul dari istana Dolmabahce!
Sebenarnya jasad Ataturk pernah dikebumikan tetapi tidak diterima bumi.

Akhirnya mayat Ataturk hanya diletakkan begitu sahaja di bawah timbunan marmar seberat 44 tan,untuk melindungi keaibannya.

Komentar :

ada 4 comments ke “MANA PI..ANWAR?”
Anonymous said...
pada hari 

APA BENAR ANWAR MELIWAT?
SIAPA YANG DI LIWAT?
ANEH SUNGGUH.
AMAT KEJI
HINA SEHINA HINA NYA.

Anonymous said...
pada hari 

salam.

Anwar tidak liwat...

Tidak siapa yang diliwat..oleh anuar....

Anwar adalah Manusia ma'sum....

Anwar tidak boleh jadi hina....Sebab PAS sebagai Sugai Gangga untuk mencuci sebarang Dosanya...

Semua bukti bergambar-serta...bualannya...ia hanya hanya sekadar super impose...kata Penyokong PAS dan PKr..

segala perbualan dalam tel...semuanya dianggap oleh penyokong2nya di ciplak !

Begitu juga hubungannya dengan Amerika..dan segala award yang diterima dari luar semuanya adalah super impose...yang mampu diciplak...oleh musuhnya..

Begitu juga...yang memperjuangkan Islam Liberal dan menafikan hak istimewa orang melayu semnuanya bukan Anwar....ia ada semata-mata..tipu muslihat musuh Anwar.

Mereka menganggap Anwar bin Ibrahim anak kelahiran tok-Kun Bukit Mertajam itu sebagai wali...

Begitu juga yang bersekongkol dengan DAP juga bukan Anwar bin Ibrahim...Anwar pejuang melayu "ORI" bukan penentang melayu....

Anwar tidak pernah ada Kroni......

apa yang belaku dalam sel penjara itu bukan anwar...itu semua ciplak..begitu juga 2 manusia yang memapahnya semasa Anwar balakun diatas kerusi roda..

semua manusia...diciplak rupa parasnya...jika anda kerap ke-Ulu Klang...manusia yang memapah Anwar itu anda akan temui....rupa manusia itu pun diciplak oleh musuh anwar bin ibrahim anak kelahiran bukit mertajam SP....atau panggilan biasanya "NON".

Kononya mengikut sejarah melayu kelahiran Anwar bin brahim...bersama tombak dan pedang...

Dan akhir sekali...mereka memfitnah Anwar bersama-sama dalam upacara meraikan mayat Teoh Beng Hock..sebenarnya gambar itu juga super impose..Itu bukan Anwar...cuma orang yang berkenaan seiras dengan Anwar...Anwar tidak memakai cap ala mat-mat rempit Anwar bersongkok dan bersampin.

Jadi dalam upaca teoh beng Hock itu bukan Anwar... semua gambar-gambar tersebut super impose !

Anwar tidak liwat....anwar pejuang bangsa dan agama...

Tidak ada manusia selain Anwar yang boleh membela orang melayu,cina dan India... temasuk untuk menjadi ketua umum segala parti politik di Malaysia...

wassallam

semanggigunung said...
pada hari 

APDS,
Ya, aku setuju semua tuduhan terhadap DS Anwar Ibrahim semata-mata berdasar emosi kawan dan lawannya.

Non, bukan calang-calang orangnya. Produk MCKK. Kalau zaman selepas Malaya baru mencapai kemerdekaan, anak-anak yang dipilih ke MCKK, bukan kepalang cerdik dan hebatnya, berbanding anak-anak Melayu di kampung-kampung. IQ mesti, agaknya, berada di antara 120-130, hampir-hampir dalam kategori genius. Tak kanlah orang cerdik macam tu nak buat kerja-kerja seteruk (toghut) tu.

Sebaliknya kalau ikut cerita-cerita yang dipaparkan melalui akhbar dan blog, terlalu banyak kemungkaran yang dilakukan oleh manusia cerdik ini. Sampai tak terfikir lansung yang manusia sehebat ini bukan sahaja sanggup melakukan perkara-perkara yang terlarang, malahan sampai tahap memperlekehkan bangsa dan agamanya sendiri.

Sekarang cerita-cerita “busuk” nya telah tersebar di seluruh dunia. Kalau pun dia masih boleh buat pekak badak, kesianlah kat keluarganya. Anak-anak, isteri dan ahli keluarganya sudah tentu amat tertekan…..

Dan ketika ini, dengar khabar Non berada di Amerika Syarikat. Ramai kawan dan kenalan yang dok harap nak bertemu dengannya dalam majlis rumah terbuka seperti yang dijalankan saban tahun selepas dia dibebaskan, agak terkilan dengan ketiadaan “bakal Perdana Menteri” itu.

Kalau cerita pemergian Non ke Amerika tu betul, dia pi buat apa ? Fasal PRK Bagan Pinang, kut.

sri mersing said...
pada hari 

Akhirnya,takdir Allah yg menentukan.Kita serahkan kepada Allah,samada sumpah laknat diterima olehNya..wallahualam.Allah Maha Besar pengetahuannya

Post a Comment

Pemilik Blog tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang di buat.

Labels

 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

© 2010 Tempe Template. Modified by GMC.

Fresh Template by NdyTeeN.