Friday, June 19, 2009

SILAPKAH AKU? BERBICARA DENGAN TAJUK INI...Aku.Pasbuih dan Siamang?


ANDAINYA PEROKOK DISAMAKAN DENGAN HAIWAN OLEH NIK AZIZ..SILAPKAH AKU MEMBICARAKAN POLITIK PAS IBARAT,POLITIK BUIH YANG KOSONG..SEPERTI YANG DI MAKSUDKAN OLEH RASULLULLAH SAW.

BAHAWA DIAKHIR ZAMAN ITU UMMATNYA BANYAK TETAPI BANYAKNYA MEREKA SEUMPAMA BANYAKNYA BUIH-BUIH YANG TERAPUNG DILAUTAN.

HARI INI SUDAH JELAS PENYOKONG DAN PEMIMPIN PAS BANYAK SELAIN CINA DAN INDIA YANG BERADA DIDALAM KELAB -KELAB PAS.

TETAPI BANYAKNYA MEREKA DIIBARATKAN SEBAGAI BUIH -BUIH YANG TERAPONG DILAUT..SEPERTI APA YANG DIMAKSUKAN OLEH RASULLULLAH.

BUKANKAH HARI INI SEGALA BUKTI DAN KEBENARAN ITU TERSERLAH DIHADAPAN KITA,APA YANG BELAKU DALAM POLITIK DAN PERJUANGAN PAS HARI INI?

APAKAH KITA MAHU MENAFIKANKAN APA YANG DIMAKSUDKAN OLEH RASULULLAH ITU TIDAK BELAKU..ATAU BELUM BELAKU?

BUKANKAH HARI INI PAS SENDIRI MENGAKUI..MEREKA MEMILIKI PENGIKUT DAN PENYOKONG YANG RAMAI!!

TETAPI SIAPA PENYOKONG DAN PENGIKUT MEREKA? ALI,RAMASAMY DAN TONG SENG !! YANG SAMA-SAMA MEMPERDAGANGKAN AYAT SUCI UNTUK KEPENTINGAN POLITIK MEREKA?

APA KAH MEREKA-MEREKA ITU PEJUANG AGAMA DAN PENEGAK AMAL MAARUF DAN PENUMBANG MUNGKAR?APAKAH MEREKA BERKENAAN MEMPUNYAI MISI DAN VESI YANG SAMA? ATAU SEKADAR UNTUK MENIPU BANGSA DAN AGAMA KITA?

APAKAH PESANAN ATAU PERINGATAN MEREKA LEBIH BERKESAN DARI PESANAN ULAMA KITA? HANYA DENGAN MENJUAL SEPOTONG DUA AYAT SUCI AGAMA KITA?SELURUH BANGSA MELAYU PATUH DENGAN HUKUMNYA?

MENGAPA TERLALU JAHIL BANGSA KITA...DIPERKUDA OLEH MEREKA YANG BUKAN SEAGAMA DENGAN KITA?APAKAH ULAMA KITA SUDAH GILA? ATAU ILMU AGAMANYA SUDAH TERCELA? TUNDUK BAGAI KERBAU TUA.

BILA MENDEGAR PIDATO MEREKA..KONONNYA MEMUJI AGONGNYA AGAMA KITA? TELUSKAH NASIHAT MEREKA?..ATAU HANYA UNTUK MENJADIKAN KITA "KUDA MEREKA"?

JANGAN KITA BUTA HATI DAN MATA..KERANA ALLAH SWT MEMBERI KITA MINDA..BUKAN BERTARAF HAIWAN YANG DIBELA OLEH MEREKA.MUDAH UNTUK DIPERKUDA..UNTUK MENGGIGIT BANGSA.
Sebagai kesimpulannya tidak SALAH jika hari ini AKU.katakan aku sedang berdepan dengan segelintir pemimpin2 PAS yang bertaraf HAIWAN atau Siamang.

Kerana ada dikalangan pemimpin-pemimpin PAS dan penyokong penyokong PAS yang masih kekal dengan tabiat merokok,seperti yang dimaksukan oleh Tuan Guru mereka.Walaupun ada faktor lain yang lebih besar dari merokok yang aku patut menentang siamang2 ini.

Andainya segelintir mereka bukan bertaraf Haiwan..masakan ada diantara pemimpin mereka sanggup menolak hukum secara terang2.Cuma..dengan alasan untuk menang pilihan Raya?

Pada yang tidak memiliki akal dan fikiran saja sanggup menolak kebaikkan yang Allah janjikan.Dan mungkin segelintir pemimpin mereka termasuk dalam spesis ini.Iaitu Haiwan yang menyerupai Manusia yang bijak bermuka muka..seperti kakak tua.

Berbalik pada politik PAS hari ini..apa yang kita dapat saksikan,mereka bagai HAIWAN bergigit dan berebut sesama sendiri.Bagai HYENA atau DABUK yang merebut bangkai.

Malukah mereka? Sedarkah mereka? yang bangsa sedang memerhati tingkah laku haiwan mereka? Rata-rata mereka tidak menyedari hakikat yang sedang belaku pada diri mereka sendiri..kerana mungkin diantara mereka adalah Haiwan yang dimaksudkan oleh Nik Aziz.

Pada mereka sudah tiada lagi maruah dan harga diri..lalu mereka lupa SIAPA Mereka? Haiwan atau Manusia.Sedarkah kita hari ini PAS sudah bertaraf kereta kuda yang dapat menarik apa saja..bukan saja bangsanya..tetapi sesiapa saja yang mampu berada diatasnya.

Komentar :

ada 0 comments ke “SILAPKAH AKU? BERBICARA DENGAN TAJUK INI...Aku.Pasbuih dan Siamang?”

Post a Comment

Pemilik Blog tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang di buat.

Labels

 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

© 2010 Tempe Template. Modified by GMC.

Fresh Template by NdyTeeN.