Thursday, May 9, 2013

Petama dalam Sejarah Pulau Pinang dapat Speker cina....!! Take Beer !! Take Beer !! Take Beer !!


 PAS Pulau Pinang tentu pemimpin Parti dajal melayu yang petama akan tidur lena,dengan pelantikkan Speker cina ini.PAS Pulau Pinang akan membuat sembahyang sujud syukur diatas pelantikan Timbalan Pengerusi PKR negeri, Law Choo Kiang ke jawatan tersebut. 


Ia di akui dan sahkan oleh Pengerusi PKR Pulau Pinang, Datuk Mansor Othman. 

Di Selangor pula PAS memberi laluan pada P Gay R menduduki kerusi MB walaupun PAS mendahuli kerusi P Gay R. 

"Bukankah itu kedudukan yang baik untuk menjadi Speaker Cina pertama di Pulau Pinang?" kata Pengerusi P Gay R Pulau Pinang, Mansor Othman.

kah..kah
kah..kah..kah
kah..kah..kah..kahh

".....kalau dah President PAS sendiri pun sanggup makan babi dengan cina...masakan tidak baik melantik cina sebagai speker... lagi pun mana ada pemimpin PAS dan P Gay R yang layak..."? 

[clik]

Komentar :

ada 3 comments ke “Petama dalam Sejarah Pulau Pinang dapat Speker cina....!! Take Beer !! Take Beer !! Take Beer !!”
Anonymous said...
pada hari 

Sekarang cina PKR, lepas ni cina DAPlah pulak, lepas tu baru cina DAP, diikuti pula dgn cina DAP, kemudian cina DAPPPPPPPPP selamanya...

Anonymous said...
pada hari 

Pada pengamatan saya, secara genetik dan umumnya..sifat semulajadi orang Cina dari sudut pengamalan berideologi bahawasanya mereka memang tidak sesuai dengan amalan demokrasi.

Dalam struktur sosial kaum Cina sendiri amalan berpesatuan berasaskan puak atau clan adalah sesuatu yg. amat menonjol dan adakalanya menjadi simbol hiraki dalam kelompok mereka.

Dalam dunia perniagaan juga wujudnya chambers atau pertubuhan yang mewakili kelompok niaga dan kebiasaannya akan bertindak sebagai alat utk memonopoli sesuatu perniaagaan.

Jika mereka bermigrasi kemana-mana sudut dunia sekalipun. Perkara yg. utama ialah wujudkan "China town". Bila telah terbentuk semua itu, maka seterusnya mereka akan memilih Abang Besar utk jadi wakil seterusnya memegang jawatan sbgai Mayor atau apa2 dan rangkaian ini akan berkembang tetapi ianya akan berlegar dikalangan mereka sahaja.

Malah apa yg. dipaparkan dalam filem baik dari sudut kepercayaan beragama akan ada unsur one rules all..contoh: Shaolin Temple..dan pelbagai lagi, tetapi tetap berkisar tentang siapa yg lebih hebat dan seringkali berakhir dengan pergaduhan utk merebut kawasan atau pengaruh. Juga dalam dunia kongsi gelap tetap akan ada beberapa pecahan atau triads yg. sering bertelagah merebut jajahan atau kuasa bagi mengutip wang perlindungan sebagai simbol kekuasaan mereka dan banyak lagi contoh hidup yg boleh kita lihat.

Dengan itu kita boleh buat kesimpulan mudah bahawa utk menangani semua ini sistem yang paling berkesan ialah melalui sebuah ideologi yg kita kenali sebagai Komunisma.

Jadi dalam ruang yg terhad ini..diringkaskan segala apa yg termaktub dalam perlembagaan sebenarnya tiada apa nilai dan maknanya pada mereka ini kerana acuannya sudah begitu.

Yang tinggal pada Melayu sekarang hanyalah Islam dan Raja...dan dari sudut majoritinya kita terpecah 3. Namun Allah masih jaga tanah Bani Jawi ini kerana perancangan Allah lebih besar dari ini semua.

xenadiana said...
pada hari 

FREEBET & BANJIR BONUS ANAPOKER DI AKHIR BULAN OKTOBER 2019

FREEBET DAN FREECHIP DARI ANAPOKER Khusus Member Setia Anapoker, Sebesar 10% + 5% Untuk Bonus Hariannya

Daftar sekarang, Contact ANAPOKER di
Whatsapp : 0852 2255 5128
Line ID : agenS1288
Telegram : agenS128

Kunjungi Situs Games Online Uang Asli Terpercaya Lainnya :
link alternatif sbobet

sbobet alternatif

login sbobet

link sbobet

sabung ayam online

adu ayam

casino online

poker deposit pulsa

deposit pulsa poker

deposit pulsa

deposit pulsa

deposit pulsa

Post a Comment

Pemilik Blog tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang di buat.

Labels

 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

© 2010 Tempe Template. Modified by GMC.

Fresh Template by NdyTeeN.