Saturday, October 30, 2010

AGENDA “SULIT” PAS……sukar dihidu… PKR/DAP...kah...kah..kahhh


Awang Hadi atau lebih glamour lagi Tuan Guru Hj Hadi Awang Hadi….bukan tidak mampu mengikut jejak para-para sahabat-sahabat nabi untuk menjadi galang ganti demi menjaga keselamatan Nabi Muhammad saw seperti yang diriwayatkan dalam kisahnya…

Tapi betapa “SULIT”nya gerak kerja PAS hari sesulit membawa bantuan ke GAZA….
Tersalah langkah ajal menyambut mereka.

Politik ibarat sebuah peperangan Tuan Guru kata …!!

Jadi untuk menang PAS perlu ada senjata putaq belit dan tipu daya…
PAS memiliki senjata canggih tersebut malah lebih canggih dari senjata neuclear…..

kah..kah…kah…

Persoalannya mengapa Awang Hadi tidak dapat bertindak seperti mana para sahabat Nabi saw dalam usaha menjaga dan mengawasi keselamatan Anwar temasuk maruahnya hari ini…???

Dimana kebenaran mutiara kata Tuan Guru Hj Abd Hadi bin Awang Hadi sebelum ini yang kononnya…????

“"Taat diwaktu senang dan susah. Mentaati dalam semua keadaan. Setuju kita taat dan tidak setuju pun kita taat” Awang Hadi.

Maaf seandai GMC tidak semahir pengikut2 PAS untuk meletak pangkat dan darjah pada Tuan Guru Awang Hadi ini..dan maaf jua dipinta kepada rakan-rakan bloggers yang mungkin kurang paham bahasa-bahasa loghat Kedah Darul Belanda arak dan judi diLangkawi ini..

Berbalik pada mutiara kata tuan Guru awang Hadi” Setuju kita taat dan tidak setuju pun kita taat” mengapa Tuan Guru Awang Hadi tidak bertindak sebagai galang ganti.

Dalam usaha mentaati sesame pemimpin Islam yang terpuji seperti Anwar bin Ibrahim anak kelahiran to’ kun atas, Bukit Mertajam.seberang Prai selatan tersebut diwaktu Sdr Anwar atau Bro Anwar atau Pak Shiekh bergelut dengan tuduhan liwatnya?


Adakah dalam Pakatan “SULIT” Sdn Bhd PAS sudah termaktub syarat dan pra syarat-syratnya

Limited Wala’ dan tahaluf?


Apakah masih terdapat perbezaan Wala’ dan tahaluf dalam agenda “SULIT” PAS?…
“PAS tanpa PKr/DAP (PRU13)”

Sepertimana yang dimaksud oleh tuan Awang Hadi yang bermaksud….

"Ada dua kerjasama- kerjasama tahaluf, iaitu satu kesefahaman di dalam menentang kezaliman dengan tidak menggadaikan prinsip Islam yang telah ditetapkan oleh Allah.

"Kerjasama kedua ialah kerjasama wala' yang memberi kelonggaran kepada Islam dengan menggadaikan ketetapan Islam sehingga sanggup menentang Islam," Awang Hadi.

Kah…kah…kah…

Dalam diam-diam PAS ber wala’ ber tahaluf sesame sendiri…

Jika sekiranya PKR/DAP tau masih ada wala’ dan tahuluf PAS sesame sendiri untuk menepikan PKR/DAP hari ini so bagai mana???

Kah..kah…kah….

Sanggupkah masjid PAS jadikan rumah ibadat yang boleh dikongsi bersama DAP bersilih ganti???

Kah…kah..ka.h..

Selepas kalimah Allah PAS berfatwa pula… Masjid dibolehkan kongsi dengan DAP..setelah tergadainya Negara Islam gara-gara DAP sudah berubah hati menyokong PAS hari ini..

Kah..kah…kahhhh

Apa isi kandungan Agenda “SULIT” “Pas tanpa PKR/DAP” dalam PRU13 ini..??

Kah..kah..kah…


Akan GMC bongkar untuk pengtahuan Al-juburi selepas ini….
Kah…kah..kah…

Ada udang di sebalik agenda "SULIT" PAS ini ...yang perlu kita tau hari ini sebelum PRU13 nanti..!!

PAS itu munafik…munfik itu puak2 pemimpin PAS !!

Komentar :

ada 3 comments ke “AGENDA “SULIT” PAS……sukar dihidu… PKR/DAP...kah...kah..kahhh”
Anonymous said...
pada hari 

confuse2...

sungguhka said...
pada hari 

Assalamu'alaikum.....,

Telah lama ku pendam akan kebenaran yang diluahkan oleh GMC ini. Cukup pintar dan kamu mencungkil sidikit demi sedikit apa yang ada di Batu 9. Siapa sebenarnya kamu ini.....? Ada kala kamu hentam PAS, ada kala kamu menghentam PKR dan ada kala kamu menghentam UMNO. Aku hairan dari mana kamu mengorek semua ini.....? Aku tidak menolak akan kebenarannya kerana sepanjang aku mengikuti blog GMC, ternyata kebenarannya ada.

Aku cukup berminat dengan tajuk PRU13 PAS tanpa PKR dan DAP. Munkin pembaca tertanya-tanya akan kebenaranya. Dari lubuk hati ini aku yakin dengan apa yang diperkatankan. Tepati bukti yang kamu ada tu saya harap tidak dikeluarkan lagi kerana belum tiba masanya. Saya mohon bekerjasama bahan bukti yang kamu ada dapat kita gabungkan bersama dengan pengakuan yang akan disuarakan nanti.

Secara kasar apa perkara ini mula wujud sekitar Mac 2009. Bertambah hangat perbincangan ini di Batu 9 dibincang di dalam mesyuarat Dewan Harian PAS Kedah apabila berlaku tidak puas hati EXCO PKR untuk keluar parti. Sebab itu hingga kehari ini, PAS cukup jaga ahli-ahli "Kelab Penyokong PAS" lebih dari ahlinya sendiri.

PAS tanpa PKR dan DAP ini boleh dapat maklumat terperinci dari:

1. YB Phahrolrazi bin Hj Zawawi
2. YB Hj Mohd Taulan bin Md Rasul
3. YB Hj Amiruddin bin Hj Hamzah
4. YB Dr. Ismail bin Salleh
5. YB Hjh Aishah binti Hj Ghazali
6. Hj Hassan bin Abdul Razak
7. Mosoddak bin Hj Ahmad
8. Hj Abdul Rahim bin Andul Rahman
9. Zulkifli bin Yahaya
10. Fakhruzzaman bin Hj Jamil

Ada lagi yang saya tidak senaraikan kerana kepentingan mereka tidaklah sehebat nama-nama di atas.

Kepada 10 nama di atas sekiranya diajukan soalan ini hendaklah kamu berkata benar sekiranya kamu berpijak dengan perjuangan PAS sebenarnya.

Kertas kerja yang dibincangkan itu begitu padat dan penuh dengan strategi. UMNO sendir tidak mampu menyediakan sekemas itu. RM banyak turun pasti berjaya. Insyallah.

Kebelakangan ini kerap Dewan Harian PAS berbincang akan perkara ini memandangkan pengaruh dan penyokong Anwar semakin hilang. Persiapan telah dan siap diatur kerana banyak tempat-tempat di mana PKR dan DAP bertanding sedang dipantau oleh PAS untuk mengambilalih yang dikhaskan kepada ahli "Dewan Penyokong PAS".

Maaf GMC saya komen saya ini tidak di delete. Buat masa ini saya tidak dapat menulis di dalam blog saya memandangkan saya berada di luar negara dan masa saya agak terbatas.

Saya harap dapat bekerjasama dengan GMC.

Anonymous said...
pada hari 

cogan kata GMC ini"Pejuang Bangsa Penegak Kebenaran",menunjukan APDS membuat kajian dalam apa juga paparan beliau.hanya kadang-kadang pembaca confuse diatas susunan ayat-ayatnya.Dia ni mengikut bahasa Melayu Thai Selatan kemungkinan?."Sungguhkah" pun turut memberi sumbangan kapada GMC.Pandangan saya inilah punca-punca yang didapati oleh GMC sebagai Blogger.Tahniah diatas kegigehaan anda.

Post a Comment

Pemilik Blog tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang di buat.

Labels

 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

© 2010 Tempe Template. Modified by GMC.

Fresh Template by NdyTeeN.