Saturday, December 29, 2012

Pesuruhjaya PAS Negeri Melaka,..terlepas pandang DANA Memali..kah..kah..kah…

Sama….tapi tidak serupa !!

kah..kah..kah...

"Saya berharap Ketua Menteri, Datuk Seri Ali Rustam memberi penjelasan terperinci terhadap perkara ini yang dikira amat memalukan negeri dan negara kita.


Menurutnya, Ketua Menteri mesti menjelaskan bila wang tersebut diserahkan kepada Rakyat Palestin kerana sehingga kini kita tidak mendapat maklumat sahih tentang perkara itu."Sekiranya wang itu telah disalurkan, kenapa ia mengambil masa yang sebegitu lama”? soal Adly.

Adly berkata penjelasan Ketua Menteri adalah dituntut kerana ia melibatkan sumbangan orang ramai…

Kah..kah..kah…
Kah..kah..kahhh
Kah..kah..kahhh


Keadaan  yang sama tapi tidak serupa pula  menimpa keatas pemimpin PAS hari ini..…

" mangsa2 tabung Memali berharap PAS , Datuk Seri Presiden Hadi Awang dan Mat Sabu memberi penjelasan terperinci terhadap perkara ini yang dikira amat memalukan umat Islam dan Parti yang berlabelkan perjuangan Islam selama ini.

Menurut mangsa2 penipuan PAS di Memali Pn Soleha Husain , Tuan Presiden dan Timbalan Presiden perlu dan mesti menjelaskan wang tabung mereka kepada mangsa2 yang masih ada di Memali kerana sehingga kini mangsa2 penipuan PAS tidak mendapat maklumat sahih tentang perkara itu.

"Sekiranya wang itu telah habis, kenapa tiada penyata yang sohih”?

Mengikut mangsa2 penipuan PAS …”mereka kecewa dengan sikap Datuk Fadzil Noor selaku Presiden PAS ketika itu yang berat sebelah”dan gagal menyelesaikan isu penyelewengan yg dilakukan oleh pemimpin mereka hingga ke hari ini ??

, Azmi Haji Salim, 51, mendakwa hasil kutipan tabung itu dipercayai telah disumbangkan kepada pihak-pihak lain termasuk kepada akhbar Harakah.

"mangsa penipuan PAS mendesak agar PAS menyerahkan dana tersebut dengan segera, kerana perbuatan pemimpin PAS yang memakan harta anak2 yatim dan balu ini selama 25 tahun adalah perbuatan khianat,dan di kutuk oleh Allah swt." Seperti yang dijelaskan di bawah.

Tafsir al Qurtubi, Dari Abi Said al Khudri
قال رسول الله صل الله عليه وسلام

Di masa aku, diIsraqkan, ku lihat sekelompok kaum, bibirnya seperti bibir unta dan ada orang yang ditugaskan membukanya lalu memasukkan batu-batu panas dari neraka ke mulutnya hingga keluar dari duburnya. Aku bertanya “Ya Jibril, siapakah mereka itu? Jibril menjawab “Itulah orang yang memakan harta anak yatim dengan aniaya.

Rupa2nya Pesuruhjaya PAS Negeri Melaka, Adly Zahari…terlupa dan terlalu gairah dengan pendedahan DANA Palestin berbanding DANA di Memali yang masih belum selesai selama 25tahun berbanding DANA Palestin hanya 3 tahun…

Kah..kah..kah..
Kah..kah..kahhh
Kah…kah..kah…>>>>sini<<<<


Komentar :

ada 7 comments ke “Pesuruhjaya PAS Negeri Melaka,..terlepas pandang DANA Memali..kah..kah..kah…”
Anonymous said...
pada hari 

org2 PAS mmg buta sebab hati busuk, jahat iblis dan setan dah jadi sedara mara PAS. berpuluh tahun mentedarah harta anak yatim memali, aku doakan supaya ALLAH buka dan tunjukkan atas dunia ini utk tatapan masyarakat betapa hina org2 PAS ini drp pemimpim,pengikut dan penyokong mereka bahawa PAS adalah sebuah parti yg merompak segala yg dapat dirompak sebab tamakkkkkkkkkkkkk !!!!!!!

Anonymous said...
pada hari 

Insyaallah..kita tunggu dan lihat penyangak yg makan harta anak2 yatim serta parti yg melindungi mereka dlm pru13 ini.wassallam

Anonymous said...
pada hari 

PAS PUTAR ALAM, DIA PUN NAK P[UTAR ALAM.

goh poh said...
pada hari 

tunggulah amanat baru hadi kita.
amanat dulu hangpa percaya buat apa.
amanat baru hadi lagi bagus kali ini.
peluk lah anak pinak keluarga lim
dapat pahala.
benggali pun sama dgn pak lebai.
kah kah kah kah kah.
pak lebai pas wajib puji guan eng kerana jaga perut sendiri.

megat panjialam said...
pada hari 

Pas sengaja mencari isu sedangkan Melaka tiada isu yang nak diketengahkan.

Anonymous said...
pada hari 

Benih2 Syaitan

Anonymous said...
pada hari 

salam.bro2 sekelian.T/k kerana meningalkan amanat buat pembaca dan penyokong pas tegar..kah..kah..kah..

Post a Comment

Pemilik Blog tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang di buat.

Labels

 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

© 2010 Tempe Template. Modified by GMC.

Fresh Template by NdyTeeN.