Monday, March 1, 2010

PAS HANYA BALACI TEMPAT MEMUASKAN NAFSU DAP...


Zulkifli boleh kritik sepuas-puasnya
http://www.utusan.com.my

KUALA TERENGGANU 28 Feb. - Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Zulkifli Noordin diberi 'peluang' untuk membuat kecaman sepuas-puasnya terhadap pemimpin Islam yang dikatakan bersetuju dengan pembatalan sambutan Maulidur Rasul.

Ketua Dewan Ulama Pas, Datuk Harun Taib berkata, beliau memberi Zulkifli 'masa' untuk melemparkan apa saja kritikan sebelum pihaknya membalas tuduhan pemimpin dari Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu.

"Kita beri peluang dulu kepada beliau (Zulkifli) untuk kata apa saja, biar dia luah habis-habis dan cakap sepuas-puasnya, baru kita jawab balik," Ketua Dewan Ulama Pas, Datuk Harun Taib.


Cubaan pihak tertentu membatalkan sambutan Maulidur Rasul sebagai "bajingan" serta "balaci" yang rela dicucuk hidung seperti lembu.

"Dan yang paling malang, ada di kalangan kita yang bersedia menjadi bajingan dan balaci mereka, menjadi seperti lembu yang dicucuk hidung."Bila kafir ini meniup ke kiri, maka terkinja-kinjalah kita berjoget ke kiri. Bila mereka menghembus ke kanan, maka terkial-kiallah kita berzapin ke kanan,"

"Maka hari ini kita menjadi umat yang hina di mana-mana sahaja kita berada.


Yang tinggal hanya sejemput janggut dan senipis serban.

Kita hanya muncul Islam pada nama, tetapi tong kosong di dalam,"-
[Ahli Parlimen Kulim-Bandar Baharu, Zulkifli Noordin]Soalnya, mana ada dalam perundangan atau suruhan yang menyatakan bahawa majlis sambutan Maulidur Rasul ‘mesti’ dengan perarakan.
Ketua Penerangannya, Aida Yusof Rawa


Tegasnya, Muslimat PAS negeri berdiri teguh bersama Perhubungan PAS negeri menyokong kerajaan PR di negeri ini.

“Sedih sekali, mereka tidak dapat membezakan tuntutan agama dengan budaya sedangkan ada negeri di bawah pemerintahan BN seperti Johor dan Pahang mengumumkan tidak akan mengadakan perarakan Mulidur Rasul pada tahun ini.

“Jadi kerja buat mereka ini seolah-olah ‘anjing menyalak bukit’, apa faedahnya,” Ketua Penerangannya, Aida Yusof RawaPersoalannya jika yang jantan kata Zul4 kulim…” yang tinggal hanya sejemput janggut dan senipis serban”…

Apa pula yang tinggal pada yang betinanya ? walaupun yang muncul hanya Islam pada nama semata-mata..ibarat tong kosong !

Pada hakikatnya PAS hari ditimpa nasib sang betina…tiada jangut dan tiada lagi serban ..cuma sekadar untuk memuaskan nafsu DAP semata-mata.

Bermaruah lagikah PAS hari ini jika ia dijadikan tempat melepas nafsu DAP dan PKR ??

Komentar :

ada 2 comments ke “PAS HANYA BALACI TEMPAT MEMUASKAN NAFSU DAP...”
Bicara Kedah said...
pada hari 

Aku juga dah daftar follower dalam blog anda. Aku juga link blog anda dalam blog aku. Harap anda juga akan link blog aku dalam blog anda.

Anonymous said...
pada hari 

salam. Insyaallah Bro.Terima kasih kerana sudi menyinggah ke blog ini yang tidak pernah memuji si kapiaq harbi !!

wassallam.apbs.

Post a Comment

Pemilik Blog tidak bertanggungjawab atas komen-komen yang di buat.

Labels

 

© 2009 Fresh Template. Powered by Blogger.

© 2010 Tempe Template. Modified by GMC.

Fresh Template by NdyTeeN.